Concesii ale arabilor la Mondialul de fotbal din Qatar: Se va putea bea bere în jurul stadioanelor

Concesii ale arabilor la Mondialul de fotbal din Qatar: Se va putea bea bere în jurul stadioanelor

Deși consumul de alcool în locurile publice este interzis în Qatar, fanii prezenți la Cupa Mondială de fotbal, care se va disputa la iarnă, vor putea bea bere în în jurul stadioanelor. Această decizie vine după luni de discuţii delicate ale FIFA cu autorităţile micului emirat musulman din Golful Persic.

Standuri care vor comercializa bere vor fi deschise chiar înainte şi imediat după meciuri, potrivit unei surse confirmate parţial de FIFA. În schimb, nu va fi posibil consumul de alcool în timpul meciurilor, în interiorul stadioanelor.

Acesta este un subiect sensibil pentru FIFA, deoarece un producător de bere este un sponsor important de trei decenii, în timp ce fanii din întreaga lume se întreabă, de asemenea, la ce să se aştepte la turneul care va avea loc între 20 noiembrie şi 18 decembrie.

Un purtător de cuvânt al FIFA a explicat pentru AFP că organismul s-a angajat să "răspundă nevoilor celor care doresc să savureze o băutură alcoolică respectând în acelaşi timp cultura locală". Potrivit acetuia, "deţinătorii de bilete" vor avea acces la bere "în perimetrul stadionului, înaintea loviturii de start şi după fluierul final".

Qatarul se aşteaptă la peste un milion de vizitatori în timpul Cupei Mondiale pe teritoriul său, care are mai puţin de 3 milioane de locuitori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...