Concurs de „perle” între Putin și subalternii săi: Narîșkin îi sperie pe ruși cu „roboții” de pe străzile din Europa

Concurs de „perle” între Putin și subalternii săi: Narîșkin îi sperie pe ruși cu „roboții” de pe străzile din Europa

Liderul de la Kremlin și principalii săi acoliți oficiali insistă cu acuzații nefondate și declarații halucinante menite să stârnească ură și frică față de Occident.

Vladimir Putin la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova FOTO EPA-EFE

Izolat pe scena internațională, Putin încearcă să-și scoată capul prin târguri militare și conferințe internaționale cu „parteneri”. Salutându-i prin videoconferință pe participanții la o Conferință privind Securitatea Internațională organizată la Moscova, liderul de la Kremlin a reluat retorica precum că Occidentul, cu Statele Unite în frunte, „pune gaz pe foc” în Ucraina și în alte regiuni ale lumii mânat de „aventuri geopolitice, acțiuni egoiste și necoloniale”.

Practic, Putin se arată deranjat că Occidentul susține Ucraina în fața invaziei ruse și încearcă să se poziționeze într-un lider care caută stabilitatea în regiuni precum Africa și Asia. În acest sens, omul care a declanșat războiul din Ucraina și diverse destabilizări pe continentul european și nu numai propune consolidarea încrederii între state.

La rândul său, ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a ținut să le transmită participanților la conferință, așa cum face aproape zilnic în cazul rușilor, că resursele Ucrainei sunt „aproape epuizate” și „nu va obține rezultate” în pofida „susţinerii totale” a Occidentului.

Ministrul rus a mai susținut că armele occidentale „nu sunt dosebite” și „nici invulnerabile”, în timp ce Rusia are o producție „puternică”, mai ales de vehicule blindate. Mai mult, Șoigu s-a arătat dispus că împărtășească evaluările sale asupra „punctelor slabe ale echipamentelor occidentale”.

În contextul summitului, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a emis o nouă „perlă”, susținând că Ucraina va fi acceptată în NATO doar dacă va renunța la Kiev și își va muta capitala la Liov.

Dincolo de retorica obișnuită a Kremlinului, șeful Serviciului de Informații Externe (SVR) al Rusiei, Serghei Narîșkin, pare că nu vrea să rămână în urma altor doi colegi conspiraționiști, și anume secretarul general al Consiliului de Securitate Nikolai Patrușev și directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB) Aleksandr Bortnikov.

În fața audienței, formate din 800 de persoane din 76 de țări din afara Occidentului (conform Kremlinului), Narîșkin le-a transmis rușilor și altora pe care se oferă să-i protejeze chipurile să nu se ducă în Europa, deoarece acolo există tot felul de pericole, precum „pervertiți” și „oameni roboți” care se plimbă pe străzi. Europa de astăzi „nu poate fi atractivă pentru o persoană sănătoasă”, a insistat șeful SVR.

Agenția de presă Unian denunță ipocrizia lui Narîșkin, aducând aminte că soția sa a fost fotografiată în aprilie la Paris în timp ce se afla într-un Mercedes-Benz Clasa S aparținând Ambasadei Rusiei în Franța.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?