Concursuri trucate: percheziții DNA la sediul CJ Botoșani, la organizația locală a PSD și la spitalul județean

Concursuri trucate: percheziții DNA la sediul CJ Botoșani, la organizația locală a PSD și la spitalul județean

Procurorii DNA fac, miercuri, 92 de percheziții în mai multe locații, între care sediul PSD Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, spitalul județean și primăria oraşului Săveni, potrivit unor surse judiciare.

Percheziții DNA într-un dosar privind fraudarea unor concursuri. Foto: Eduard Enea

Cauza în care se fac percheziții vizează fraudarea unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante dintr-o unitate spitalicească. Ar fi vorba despre Spitalul Județean Botoșani, potrivit surselor Adevărul.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2018-2023, de către funcționari publici din cadrul unei unități spitalicești, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante.

În cursul zilei de 13 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 92 de locații situate pe raza județelor Botoșani și Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice", transmite DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Adevărul, că instituțiile publice la care se fac percheziții sunt Spitalul Județean Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, PSD Botoșani și Primăria orașului Săveni.

Mai multe persoane vor fi duse la audieri.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”