Condamnat la moarte, capturat la 42 de ani după ce a evadat. Unde s-a ascuns bărbatul în acest timp

Condamnat la moarte, capturat la 42 de ani după ce a evadat. Unde s-a ascuns bărbatul în acest timp

Când nimeni nu se mai aștepta, un deținut condamnat la moarte din Vietnam a fost prins. Timp de 42 de ani, bărbatul care a evadat din închisoare înainte de a fi executat, a fost capturat. Vo Van Ba fusese condamnat la moarte pentru viol și crimă.

Evadatul a ajuns din nou la închisoare, după 42 de ani FOTO Shutterstock

Cele două fapte fuseseră comise în 1977, dar bărbatul a reușit să evadeze pe 3 octombrie 1980, în timp ce aștepta să fie executat , relatează vice.com.

În toți acești ani, bărbatul s-a ascuns de autorități și a povestit că s-a mutat de mai multe ori în provinciile sudice ale Vietnamului. Ca să i se piardă complet urmă, el și-a schimbat numele, apoi și-a văzut liniștit de viață. S-a căsătorit și a avut și un copil.

Deși a încercat să-i dea de urmă în cei 42 de ani care s-au scurs de la evadare, încercările poliției de a-l găsi pe deținut au fost sortite eșecului. În cele din urmă, când nimeni nu se mai aștepta, a fost prins. Fugarul a fost arestat pe 16 decembrie.

Vo Van Ba a relatat că și-a petrecut cea mai mare parte din timp în provincia Ca Mau din Vietnam, la doar câteva ore de mers cu mașina de închisoarea din care a evad at și unde urma să fie executat. Practic, în cele peste patru decenii, el s-a aflat sub nasul autorităților. Bărbatul și-a schimbat numele în Nguyen Van Tu și a început o nouă viață, căsătorindu-se și angajându-se. Poliția nu dat detalii despre modul în care a reușit să-l localizeze.

A doua execuție în Iran

Iranul a efectuat pe 12 decembrie o a doua execuţie legată de manifestaţiile care zguduie ţara de trei luni, a anunţat Mizan Online, agenţia autorităţii judiciare a ţării, potrivit AFP, citată de Agerpres.

"Majidreza Rahnavard, care a fost condamnat la moarte la 29 noiembrie pentru asasinarea cu 12 zile în urmă, cu armă albă, a doi agenţi de securitate şi pentru rănirea altor patru persoane", a fost executat public la Mashad, precizează agenţia.

El a fost arestat la 17 noiembrie când încerca să fugă din ţară, conform Mizan Online.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...