Condiția pusă de colaboratorul Moscovei în Herson pentru alipirea regiunii la Rusia

Condiția pusă de colaboratorul Moscovei în Herson pentru alipirea regiunii la Rusia

Vladimir Saldo, numit de Moscova la conducerea teritoriului pe care armata rusă l-a ocupat în regiunea Herson, din sudul Ucrainei, a declarat că se așteaptă ca alipirea la Rusia să aibă loc subiect federal separat.

Vladimir Saldo FOTO Arhivă

„Plănuim să devenim parte a Federației Ruse ca subiect, regiunea Herson”, a declarat Saldo în timpul unei intervenții în emisiunea Soloviov Live.

Saldo a dat de înțeles că referendumul pregătit în Herson nu poate avea decât un singur deznodământ, și anume alipirea la Rusia.

„Vin pregătiri și asistență foarte serioasă din partea agențiilor de aplicare a legii. Votul va trece. Orice încercări de a împiedica referendumul prin mijloace militare, printr-o situație militară, sunt sortite eșecului”, a spus el.

Anterior, portatul Meduza a scris că Putin intenționează să comaseze într-un singur subiect federal noile teritorii pe care se pregătește să le rupă din Ucraina. Șeful acestui subiect federal ar urma să fie controversatul politician rus Dmitri Rogozin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante