Condițiile puse de Ucraina pentru pace cu Rusia. Mesajul șefului armatei pentru SUA

Condițiile puse de Ucraina pentru pace cu Rusia. Mesajul șefului armatei pentru SUA

Comandantul armatei ucrainene a transmis un mesaj Statelor Unite ale Americii prin care explică ce condiții pune pentru ca armata pe care o conduce să ia în calcul pacea cu Rusia.

Valeri Zalujnii i-a spus omologului său american, generalul Mark Milley, că Ucraina se va gândi la pace doar în momentul în care va elibera întregul teritoriu ucrainean de sub ocupația rusă, scrie CNN.

„Armata ucraineană nu va accepta nicio negociere, niciun acord sau decizie de compromis. Există o singură condiție pentru negocieri, Rusia trebuie să părăsească toate teritoriile ocupate. Monitorizăm îndeaproape acțiunile inamicului de la granița cu Republica Belarus și construim un scut fiabil pentru a proteja Ucraina din nord”, a transmis Valeri Zalujnii, comandantul forțelor ucrainene.

Zalujnii spune că situația de pe front este controlată de către ucraineni și aceștia continuă să avanseze.

„Forțele de apărare, în pofida rezistenței înverșunate a trupelor de ocupație, continuă acțiunile ofensive în sectorul Harkov”, a mai declarat comandantul ucrainean.

Acesta spune că armata rusă a încercat mai multe ofensive în regiunea Donețk, în ultimele zile, însă fără succes.

Mesajul comandantului ucrainean vine după ce omologul său american a pledat pentru pace exact în perioada în care armata ucraineană reușea recuperarea orașului Herson, însă poziția lui Mark Milley nu este susținută de echipa de securitate națională din preajma președintelui Joe Biden.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria