Conducerea FRF s-a făcut de rușine la EURO 2016, susține Gheorghe Hagi

Conducerea FRF s-a făcut de rușine la EURO 2016, susține Gheorghe Hagi

Tehnicianul Gheorghe Hagi susține într-o scrisoare deschisă că actuala conducere a Federației Române de Fotbal s-a făcut "de rușine" la EURO 2016, fostul căpitan al României precizând că s-a simțit "umilit" după meciul pierdut de echipa națională în fața Albaniei.

Hagi a răspuns astfel unor afirmații făcute de Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, în presa sportivă în care acesta afirma că antrenorii tineri au dat greș la echipa națională. Gheorghe Hagi s-a simțit vizat deoarece oficialul FRF amintea de perioada în care el a condus România în perioada iulie-noiembrie 2001, ratând calificarea la CM 2002.

"Personal, cred că a fost o formă foarte subtilă de a mă ataca, invocând eșecul, amintind de perioada foarte scurtă ca antrenor al echipei naționale, de cinci luni (iulie-noiembrie 2001), în care am bătut Ungaria în deplasare pentru prima oară în istorie și am pierdut barajul cu Slovenia din calificările pentru World Cup 2002. Felicitări Andrei (n.r. — consilierul Andrei Vochin) pentru concluzia și analiza la care ai ajuns: 'Tinerii au dat greș', cu referire directă la adresa mea, ca antrenor al echipei naționale la vârsta de 36 de ani. Într-adevăr, ai dreptate 100% și te felicit pentru asta, dar ai omis un lucru: cu aceeași măsură să vă analizați și pe voi acum după ce v-ați făcut de rușine la Campionatul European. Dacă eu eram tânăr și fără experiență la 36 de ani, după 20 de ani de jucat fotbal la cel mai înalt nivel național și internațional, atunci tu și președintele FRF nu sunteți foarte-foarte-foarte tineri și lipsiți de experiență pentru a conduce destinele fotbalului românesc?", susține tehnicianul.

Hagi afirmă că și-a asumat eșecul la conducerea echipei naționale în 2001 demisionând și îi întreabă pe conducătorii FRF ce fac acum după eșecul de la EURO 2016. "Gândiți-vă și reflectați la ceea ce am afirmat și sper ca împreună cu președintele FRF să realizați că sunteți prea tineri și fără experiență să fiți la cârma fotbalului românesc, la fel cum am fost și eu la 36 de ani. Atunci eu am plecat. Voi ce faceți, nu sunteți la fel de tineri și lipsiți de experiență?", a adăugat Hagi în scrisoarea publicată pe site-ul oficial al Academiei Hagi.

În opinia lui, acum este momentul zero al fotbalului românesc și oferă trei motive în acest sens: "a) Cea mai mare problemă a fotbalului românesc în acest moment este că noi cei care am jucat și am făcut performanță la cel mai înalt nivel suntem judecați și conduși de oameni care nu au experiență și sunt foarte-foarte tineri pentru a avea în mâini soarta fotbalului românesc. b) Sub conducerea voastră pentru prima oară în istoria echipei naționale ne-ați făcut să ne simțim umiliți (Albania ne-a bătut în meci oficial, nu în meci de pregătire), lucruri ce au fost reflectate de suporteri, mass-media și oameni de fotbal după eliminarea echipei României de la EURO 2016, nu de mine! c) Sub conducerea voastră în ultimii doi ani nu s-a realizat nicio performanță la tineret și juniori (U21, U19, U17, U15), rezultatele fiind foarte slabe, să nu spun dezastruoase. De doi ani vă tot spun că Ungaria ne-o va lua înainte: ne-au depășit la EURO (vezi rezultatul cu Portugalia), iar la copii și juniori s-au calificat la turnee finale. De asemenea, vecinii noștri din estul Europei sârbii și croații au câștigat trofee, iar noi am ajuns să fim învinși de Bulgaria pe teren propriu și nu s-a întâmplat nimic. Pentru mine, tot ce s-a întâmplat la juniori U19 / U17 / U15 este egal cu zero performanțe. Noi de ce nu putem face nimic? Pentru că trebuie să te pricepi la fotbal. Pare ușor, dar nu e! Închei această scrisoare deschisă cu un singur gând: reflectați foarte bine ce drum urmăm și cu cine îl construim", a menționat Hagi.

Prima reprezentativă a încheiat EURO 2016 pe ultimul loc al Grupei A, cu un singur punct din trei partide, și părăsit competiția după înfrângerea cu 0-1 suferită la 19 iunie în fața Albaniei. Rezultatele României la EURO 2016 au fost: 1-2 cu Franța, 1-1 cu Elveția și 0-1 cu Albania.

AGERPRES (AS-autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Așa o fi?

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Deputata AUR Anamaria Gavrilă a demisionat din partid!