Conference League: FCSB, duel cu Steaua bulgarilor. Coincidență stranie pentru vicecampioana României

Conference League: FCSB, duel cu Steaua bulgarilor. Coincidență stranie pentru vicecampioana României

FCSB va juca în turul II preliminar al Conference League cu ȚSKA 1948 Sofia, echipă care a terminat sezonul pe 3 din Bulgaria. Prima manșă va avea loc pe 27 iulie, returul o săptămână mai târziu, pe 3 august.

Jucătorii de la FCSB au adversari din Bulgaria în Conference League. Foto Sportpictures

Ca și în România, în Bulgaria există o dispută asemănătoare pentru identitate precum cea dintre FCSB și CSA Steaua. În 2015, Grisha Ganchev, pe atunci patronul celor de la Litex Lovech, a cumpărat palmaresul celei mai titrate echipe din Bulgaria și a transformat formația pe care o deținea în continuatoarea celor de la ŢSKA Sofia.

Suporterii s-au revoltat și, la 19 iulie 2016, au fondat noul club, FC ŢSKA 1948 Sofia, care a promovat în prima ligă în urmă cu 3 ani și pe care FCSB o va întâlni îmn turul 2 preliminar al Conference League. ”Originala” va fi adversara lui Sepsi.

Cine e ȚSKA 1948 Sofia

S-a clasat pe locul 3 în precedentul campionat;

A fost înființată de suporteri în 2016;

Antrenor e Atanas Ribarski, 38 de ani;

Lot evaluat pe Transfermarkt la 16,36 milioane; FCSB valorează dublu, 34,28 milioane!

Cel mai bine cotat jucător: mijlocașul central Ivaylo Chocev - 2,8 milioane;

E prima participare în cupele europene de la înființarea clubului.

Conform tragerii la sorți , manșa tur dintre ȚSKA 1948 și FCSB ar fi trebuit să se dispute în Bulgaria, însă rămâne de văzut ce hotărâre va lua UEFA după ce Sepsi a picat cu ”surata” ȚSKA Sofia. Cert este că FCSB va juca fără spectatori partida de pe teren propriu cu ȚSKA 1948, din cauza scandărilor rasiste ale spectatorilor de la meciul cu West Ham, scor 0-3, din grupele Conference League.

CFR Cluj, ”dublă” dificilă

CFR Cluj a avut cel mai mare ghinion la tragerea la sorți pentru turul 2 preliminar al Conference League. Fosta campioană a României va avea parte de un adversar tare, locul 4 din campionatul Turciei, Adana Demirspor. Partida tur va avea loc la Cluj-Napoca.

Sepsi OSK, calificată în preliminariile Conference League după ce a cucerit Cupa României, va înfrunta pe ȚSKA Sofia în turul 2 al calificărilor. Formația bulgară, care a încheiat sezonul trecut de campionat pe locul 2, cu un punct sub campioana Ludogorets, va juca primul meci acasă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?