Conflict diplomatic între Spania și Israel. Pierderile de vieți omenești din Gaza ar fi motivul

Conflict diplomatic între Spania și Israel. Pierderile de vieți omenești din Gaza ar fi motivul

Politicieni de stânga, reprezentanți ai Guvernului din Spania, au criticat ofensiva militară a Israelului din Fâşia Gaza, fapt ce a generat tensiuni și un potențial conflict diplomatic între cele două ţări. Autoritățile de la Madrid au respins acuzaţiile ambasadei Israelului.

steag spania

Ambasada Israelului în Spania a denunţat într-un comunicat faptul că „anumiţi membri ai guvernului spaniol au ales să stea de partea acestui terorism tip Stat Islamic ”, menţionând între altele unele „afirmaţii absolut imorale” ale acestora care „pun în pericol securitatea comunităţilor evreieşti din Spania” se arată într-un comunicat al Agerpres .

Comunicatul ambasadei nu a dat nume, dar face indirect referire la ministrul spaniol pentru afaceri sociale, Ione Belarra. Acesta a luat parte duminică la un miting pro-palestinian la Madrid, şi-a reiterat, marţi, criticile la adresa ofensivei israeliene.

„Israelul neagă durerea palestinienilor” susține un membru al guvernului spanion

„Nimeni nu neagă durerea provocată de atacul Hamas din Israel , dar Israelul neagă durerea palestinienilor. Trebuie să ne ridicăm vocile ca să punem capăt acestui genocid o dată pentru totdeauna” ar fi declarat a declarat Ione Belarra într-un interviu radiodifuzat.

Guvernul spaniol respinge categoric neadevărurile conţinute în comunicatul ambasadei israeliene referitor la unii dintre membrii săi. Reacția a constat într-o postare făcute luni seara pe platforma X (fosta Twitter), unde Ministerul Afacerilor Externe de la Madrid a mai adăugat că nu acceptă niciun fel de insinuări nefondate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB