Consilier al Casei Albe: China a permis intenţionat virusului să se răspândească în afara graniţelor sale

Consilier al Casei Albe: China a permis intenţionat virusului să se răspândească în afara graniţelor sale

Într-un interviu difuzat în ediţia de vineri a „WSJ în ansamblu” Peter Navarro, consilier pentru Comerţ al Casei Albe, a declarat că autorităţile chineze au permis în mod intenţionat ca virusul Wuhan să se răspândească în restul lumii şi că focarul „ar fi putut fi stăvilit în Wuhan".

Navarro a declarat: „China a ascuns virusul în spatele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a fost o perioadă de timp, Gerry, când acest virus ar fi putut fi stăvilit în Wuhan. În schimb, ceea ce a făcut China a fost să pună sute de mii de locuitori din Wuhan şi chinezi pe avioane - care mergeau la Milano, New York şi în alte părţi, dar nu la Beijing şi Shanghai".

Moderatorul emisiunii, Gerry Baker, l-a întrebat pe Navarro dacă afirmă că Beijing-ul „a închis în mod intenţionat o parte - o mulţime - de călătorii interne, dar a permis călătoriile internaţionale în mod intenţionat, având în vedere că era la curent cu gravitatea situaţiei, permiţând exportul virusului, împreună cu multe de alte exporturi chineze în Statele Unite şi în alte zone?”

Navarro a răspuns: „Este un fapt. N-ar trebui să existe incertitudini în legătură cu acest lucru"., scrie  Epoch Times .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria