Consiliera Vioricăi Dăncilă, postare DEMENTĂ anti-Iohannis pe Facebook! Oameni buni, PSD are o obsesie cu Hitler!

Consiliera Vioricăi Dăncilă, postare DEMENTĂ anti-Iohannis pe Facebook! Oameni buni, PSD are o obsesie cu Hitler!

Consiliera Vioricăi Dăncilă, postare DEMENTĂ anti-Iohannis pe Facebook! Oameni buni, PSD are o obsesie cu Hitler!

Consilierul premierului Dăncilă distribuie o poză în care sugerează asemănarea Iohannis-Hitler. Varga e consilier pe problematica romă.

Dana Varga Dana Varga, consilierul premierul Viorica Dăncilă pe „problematica romă“, a distribuit pe pagina sa de Facebook un colaj de fotografii în care se sugerează asemănarea între Klaus Iohannis şi dictatorul nazist Adolf Hitler. 

Reacţia Danei Varga, consilier de stat pe problematica romă în cadrul echipei premierului Viorica Dăncilă, a avut loc după ce în spaţiul public au apărut informaţii despre faptul că preşedintele Klaus Iohannis ar fi avut o şedinţă foto zilele trecute la Palatul Cotroceni. Varga a distribuit nu doar o postare despre Iohannis, ci una în care se sugerează asemănarea şefului statului cu Adolf Hitler.

 Postarea a fost ștearsă, bineînțeles...

La postarea asta a dat share...

Gestul Danei Varga vine la câteva ore după ce au apărut înregistrări cu ministrul Culturii, Daniel Breaz, cel care spunea despre Holocasutul împotriva Romilor că „de-a lungul timpului au fost momente mai delicate, să nu le spunem neplăcute“. Însă, reprezentanta Guvernului nu a avut o reacţie şi plecând de la această declaraţie.

O reacție dură a venit din partea Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel, care a anunțat, tot pe Facebook, că ”dezaprobă gestul unei persoane publice cu funcție de demnitar, care încearcă în scop politicianist să acrediteze asemănări între președintele Iohannis și dictatorul nazist”.

Dana Rozalia Varga se alătură, prin postarea de luni, unui lung șir de demnitari social-democrați care și-au trecut în palmares derapaje grave privind acuzații de nazism la adresa lui Klaus Iohannis.

Astfel, în octombrie anul trecut, CNCD i-a sancționat pe Darius Vâlcov, la vremea aceea consilier de stat al premierului Dăncilă, și pe Liviu Pop, fost ministru PSD al Educației pentru discriminare după ce au sugerat că Forumul Democrat al Germanilor din România, formațiunea politică din care provine Iohannis, ar reprezenta o organizație nazistă. Vâlcov a fost amendat cu 2000 de lei iar Pop a fost sancționat cu avertisment contravențional.

În noiembrie anul trecut, Ilan Laufer l-a acuzat pe Klaus Iohannis de antisemitism în urma refuzului de a-l numi în funcția de ministru. El a declarat, la sediul PSD, că președintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în fruntea Ministerului Dezvoltării din antisemitism, el acuzându-l pe șeful statului că acesta este un gest dintr-un lung șir de acțiuni antisemite, inclusiv de sabotare a relațiilor cu Israelul. Laufer a susținut că i se pregătește un dosar penal „la comanda președintelui”.

La începutul acestui an, un cosilier județean al PSD Vrancea a distribuit pe Facebook o imagine trucată cu președintele Klaus Iohannis în haine militare naziste, gest în urma căruia a demisionat din funcție, intrând pe mâna procurorilor.

În februarie 2019, deputatul PSD Nicolae Bacalbașa, cunoscut pentru desele ieșiri în decor din punctul de vedere al limbajului și al comportamentului, a făcut o serie de acuzații nefondate la adresa Uniunii Europene și a președintelui Klaus Iohannis, precum și aluzii ”naziste” la adresa Germaniei.

”Una este prestația unui provocator profesional, cum este din nefericire președintele acestei țări, ales, în ce condiții ales ar fi multe discuții, dar ales și care încalcă Constituția României, care batjocorește voința populară și pentru care faptul că Guvernul și Parlamentul sunt rezultatele unei opțiuni populare nu are nicio importanță. Pentru că dacă disprețuiești românii, nu poți să aplici o regulă numită democrație unei structuri pe care o disprețuiești. Nici nu pot să îl învinovățesc. Germania a infiltrat timp de decenii, pentru că deși Hitler a fost la putere numai 12 ani, poporul german, până în 1970, în proporție de 70%, era pro-Hitlerist”, a declarat Bacalbașa la o televiziune locală.

În campania electorală pentru alegerile europarlamentare din luna mai, Carmen Avram, candidata aflată pe locul doi al listei PSD, a făcut declarații șocante într-o emisiune de dezbatere electorală a Antenei 3, acuzându-l pe președintele Klaus Iohannis de nazism și reproșându-i că ”împarte țara între pesediști și români” în același fel în care se făcea diferența între ”între oameni înalți și blonzi și cu ochii albaștri și restul oamenilor”. Avram a adăugat că discursul lui Iohannis ”deja seamănă foarte mult cu al extremei drepte din Europa”.

Tot în campania din luna mai, PSD a folosit din nou asocierea Klaus Iohannis – Adolf Hitler, într-o publicație electorală în care e sugerată inclusiv executarea salutului nazist. În respectiva publicație, Iohannis a mai fot prezentat drept președintele care, spre comparație cu predecesorii săi, a abuzat de mecanismul sesizării Curții Constituționale.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...