Consilierii liberali din CL Timişoara se opun dublării preţului la gigacalorie

Consilierii liberali din CL Timişoara se opun dublării preţului la gigacalorie

Grupul consilierilor locali liberali a anunţat, joi, că nu va susţine dublarea preţului gigacaloriei propusă de primarul Dominic Fritz în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local (CL) Timişoara.

Ei susţin că majorarea preţurilor pentru producerea gigacaloriei şi, implicit, presiunea exercitată asupra bugetului local sunt de necontestat. În acest sens, PNL va propune o creştere de 20,7% a preţului pentru consumatori în această fază, urmând să vadă care va fi intervenţia concretă a statului în acest sector şi evoluţia ulterioară a preţurilor.

"Nu este normal ca incompetenţa în administrarea Colterm să fie aruncată doar în spatele consumatorului casnic, mai ales că termoficarea centralizată în acest timp se adresează unui număr de peste 100.000 de timişoreni. Dublarea sau chiar triplarea preţului va avea efecte contraproductive pentru că ne vom regăsi în situaţia în care mii de consumatori vor depune cereri de debranşare şi toate eforturile nu se vor mai justifica în viitor", explică preşedintele PNL Timişoara, viceprimarul Cosmin Tabără, într-un comunicat remis AGERPRES.

Aceeaşi sursă afirmă că gândirea PNL este pentru viitor, pentru a nu îndepărta consumatorii de sistemul centralizat, pentru găsirea de soluţii de asigurare a resurselor necesare pentru a trece de această iarnă, pentru asigurarea agentului termic în locuinţe, în spitale, şcoli, instituţii.

"Dublarea sau triplarea preţurilor arată doar faptul că nu există soluţii clar determinate, că s-a tergiversat luarea deciziilor, că nu a existat, un an întreg, un plan de restructurare şi de eliminare a pierderilor. Suntem conştienţi că la Colterm a existat o gestiune nu tocmai bună în trecut, dar acesta nu e un motiv pentru care să lăsăm oamenii fără căldură şi apă caldă", transmite grupul consilierilor liberali din administraţia timişoreană.

Potrivit viceprimarului Tabără, aruncarea a tot ce e rău în trecut, fără a-şi asuma nimeni eşecul din acest an, "concordatul, directorul numit cu probleme penale, readucerea în Consiliul de Administraţie a unor membri care au mai făcut parte din conducere, lipsa unui plan de restructurare şi eliminare a pierderilor, intrarea total nepregătiţi în iarnă şi în insolvenţă, fără a face un stoc minim de cărbune, arată că în ultimul an gestiunea a fost proastă şi a generat situaţia de acum".

Grupul PNL din CL Timişoara solicită încă o dată Executivului Primăriei soluţii pentru a asigura termoficarea în această iarnă, fără a-i îndepărta pe consumatori de sistemul de termoficare.

Primarul Dominic Fritz a anunţat, luna trecută, că va urma o majorare a facturilor la încălzire pentru abonaţii Colterm, preţul local al energiei termice facturate populaţiei "trebuind să crească de aproape trei ori, ajungând la 644 lei/MWh, inclusiv TVA".

"Este evident că timişorenii racordaţi la sistemul centralizat nu pot suporta facturi majorate de trei ori la energia termică şi, de aceea, preţul final îl vom stabili în urma şedinţei Consiliului Local Timişoara", spunea Dominic Fritz. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale