Consilierul care a votat în locul lui Nicușor Dan își pune mandatul la dispoziția Comisiei de etică

Consilierul care a votat în locul lui Nicușor Dan își pune mandatul la dispoziția Comisiei de etică

Dumitru Dobrev, consilier general al Uniunii Salvați Bucureștiul, care a votat în locul lui Nicușor Dan la ultima ședință de Consiliu General al Municipiului București, a precizat că a făcut acest lucru "dintr-un mimetism prostesc" și că își pune mandatul de consilier la dispoziția Comisiei de etică a USB.

"Contextul a fost următorul: spre sfârșitul ședinței de Consiliu de joia trecută, se votau membrii consiliilor de administrație de la diverse instituții, în special spitale. Trecuse faza votului secret (pentru nominalizații în CA) și acum trebuiau votate hotărârile ca atare, prin urmare, un vot formal. Conveniserăm în USB că votăm 'pentru'. La momentul respectiv, Nicușor ieșise pentru câteva minute din sală, iar votul nu se închidea, în sensul că în sistemul electronic de vot apăreau 49 de voturi din 50 de prezenți. De la prezidiu se făcea presiune că nu se închide votul", a precizat consilierul, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că o consilieră de la un alt partid votase, de asemenea, în locul cuiva de la prezidiu. Dobrev a cerut scuze membrilor și simpatizanților USB pentru gestul făcut.

"Dintr-un mimetism prostesc, am făcut exact ce văzusem că face în dreapta mea o colegă consilier, de la un alt partid, care votase în locul cuiva de la prezidiu (poate se vede pe înregistrările oficiale, dacă sunt disponibile online). Nu mă scuz și nu acuz. Trebuia să știu că 'quod licet Jovi non licet bovi'. Îmi cer scuze colegilor mei și simpatizanților USB pentru că am dat ocazia ca acest fapt să fie exploatat mediatic și să vulnerabilizeze USB. Îmi pun mandatul de consilier la dispoziția Comisiei de etică a USB. Voi fi de acord cu orice decizie se va lua în această comisie", a arătat consilierul.

Imaginile cu Dumitru Dobrev votând la două mâini au fost prezentate pe Antena 3, după ce consilierul general ALDE Ion Valentin Voicu le-a postat pe Facebook.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică