Consilierul lui Zelenski: „Sunt foarte atașat de România. Voi înțelegeți natura acestui război”

Consilierul lui Zelenski: „Sunt foarte atașat de România. Voi înțelegeți natura acestui război”

Consilierul președintelui Ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat într-un interviu că speră ca România să rămână alături de Ucraina până la final și că relația dintre cele două țări va rămâne în cărțile de istorie.

Întrebat într-un interviu realizat de către un jurnalist ProTV aflat în Ucraina ce mesaj are pentru poporul român, Mykhailo Podolyak a subliniat că este atașat de țara noastră și că speră ca România să fie alături de ucraineni până la final.

„Sunt foarte atașat de România. Cred că e o țară care este în mod clar de partea Ucrainei. Voi, românii, înțelegeți cu siguranță natura acestui război și ce trebuie făcut pentru a transforma Europa într-un teritoriu sigur. Vreau doar ca românii să știe că avem o mare simpatie pentru ei, că nu suntem în război aici cu vreo Rusie abstractă. Că ne protejăm familiile, copiii, că vom ajunge cu siguranță la capăt, pentru că știm cine ne e alături.

Iar dacă avem alături oameni ca românii – poți lupta pentru asta, trebuie să lupți și trebuie să mori pentru asta. Cu siguranță vom pune capăt acestui război și ne-am dori foarte mult ca românii să rămână cu noi până la capăt. De aceea, asta va rămâne scris în manualele de istorie ale țărilor noastre”, a transmis consilierul lui Zelenski.

Anterior, Podolyak a fost întrebat dacă e de părere că Rusia va pregăti ceva odată cu împlinirea unui an de invazie și a subliniat că Moscova va lansa cu siguranță rachete către teritoriul Ucrainei.

"Cu siguranță, Rusia este o țară previzibilă și va folosi următoarele zile pentru a provoca anumite - să zicem - daune cu rachete Ucrainei. Ei pot folosi ceea ce a rămas din rachetele lor de croazieră, balistice, supersonice pentru a crea impresia că Rusia are anumite resurse pentru a distruge infrastructura civilă, infrastructura critică, civilii, centrul orașului marilor orașe, șamd.

Și au nevoie de asta, în primul rând, pentru componenta informațională (a confruntării). În al doilea rând, ca să proiecteze ideea de teamă întregii lumi – “vom ucide ucraineni, și o să vă fie frică de noi”. Asta va face Rusia zilele acestea. De asemenea, vor mai fi câteva declarații, va fi o intensificare a luptelor în estul țării - totul este clar pentru noi, vedem toate acestea, ne așteptăm și suntem pregătiți pentru asta", a afirmat Mykhailo Podolyak.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...