Consiliul Concurenței, AMENDĂ URIAŞĂ pentru Gigi Becali

Consiliul Concurenței, AMENDĂ URIAŞĂ pentru Gigi Becali

George Becali, amendat de Consiliul Concurenței cu 41.000 euro în 2013 / FOTO: www.cuvantliber.ro

În 2012, Consiliul Concurenței a declanșat din oficiu o investigație privind posibila încălcare a Legii concurenței de către George Becali, prin punerea în aplicare a unei concentrări economice înaintea notificării și emiterii unei decizii de către autoritatea de concurență, scrie Agerpres.

Prin mai multe tranzacții succesive, în anul 2008, George Becali a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni din capitalul social al ARCOM București (71,53%), dobândind, astfel, controlul unic direct asupra întreprinderii și indirect asupra întreprinderilor controlate de aceasta.

Operațiunea a reprezentat o concentrare economică, în sensul Legii concurenței, fapt pentru care achizitorul avea obligația de a o notifica Consiliului Concurenței înainte de punerea sa în aplicare (prin măsuri, precum: exercitarea dreptului de vot pentru a influența activitatea întreprinderii, încheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea întreprinderii etc.).

În urma investigației, Consiliul Concurenței a constatat că, fără a notifica concentrarea economică și fără a obține o decizie a autorității de concurență privind compatibilitatea operațiunii cu un mediu concurențial normal, George Becali și-a exercitat drepturile de vot aferente participației achiziționate în cadrul Adunărilor Generale Extraordinare/Ordinare ale Acționarilor Întreprinderii, în acest fel încălcând regulile privind controlul concentrărilor economice.

'Având în vedere faptul că operațiunea nu a fost notificată anterior declanșării investigației și nici pe parcursul acesteia, analiza compatibilității sale cu un mediu concurențial normal a fost realizată în cadrul procedurii de investigație, rezultând că operațiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața relevantă, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziții dominante', se spune în raport.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?