Consiliul Concurenţei analizează preluarea de către Rompetrol a nouă benzinării de la grupul Comision Trade

Consiliul Concurenţei analizează preluarea de către Rompetrol a nouă benzinării de la grupul Comision Trade

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Rompetrol Downstream intenţionează să preia dreptul de folosinţă asupra a nouă staţii de distribuţie carburanţi aparţinâƒnd grupului Comision Trade, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, marţi, AGERPRES.

Cele nouă benzinării sunt situate în Agigea, Brăila, Focşani, Mangalia, Braşov, Zărneşti, Caracal, Caraş Severin şi Târgu Jiu.

Activităţile Grupului KMG International, din care face parte Rompetrol Downstream, se concentrează, în principal, pe sectoarele de rafinare, retail, marketing şi trading, cu operaţiuni suplimentare în sectorul de explorare şi producţie şi în zona de servicii petroliere industriale pentru terţi (servicii la sondă, servicii industriale, foraje etc.), oferind, în acelaşi timp, consultanţă de management şi consultanţă de afaceri ca o componentă de suport a celorlalte operaţiuni.

Grupul Comision Trade este activ în mai multe domenii, precum vânzări angro, transport rutier intern şi internaţional, distribuţie de carburanţi în benzinării. Comision Trade este partener Rompetrol din anul 2005, operând la acest moment o serie de staţii în sistem de franciză Rompetrol.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile de la data acestui anunţ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…