Constanţa: 14 suspecţi de contrabandă cu ţigări, reţinuţi în urma a peste 60 de percheziţii domiciliare

Constanţa: 14 suspecţi de contrabandă cu ţigări, reţinuţi în urma a peste 60 de percheziţii domiciliare

Un număr de 14 persoane au fost reţinute şi aproximativ 22.000 de pachete cu ţigări, două tone de materiale pirotehnice, patru autoturisme şi sume de bani au fost indisponibilizate de poliţişti în urma a peste 60 de percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Constanţa, într-un dosar de contrabandă, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Conform sursei citate, pe lângă 63 de percheziţii desfăşurate în Constanţa, alte două descinderi au avut loc în judeţul Călăraşi.

"Ieri, 5 decembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Constanţa au efectuat 63 de percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa, alte 2 fiind efectuate în judeţul Călăraşi, în cauză efectuându-se cercetări în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă asimilată, coordonat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului, mai multe persoane ar fi comercializat ţigarete care nu aveau aplicate timbre fiscale prevăzute de legislaţia română în vigoare sau care prezentau timbre fiscale aparţinând unor state străine.

"În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 21.697 de pachete de ţigarete, aproximativ 2 tone de materiale pirotehnice interzise la deţinere, 4 autoturisme, 19.500 de euro şi 15.000 de lei. 14 persoane au fost reţinute şi introduse în CRAP al IPJ Constanţa pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", potrivit IPJ.

La efectuarea percheziţiilor au participat 163 de poliţişti din Constanţa şi 80 de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Constanţa, Tulcea, Galaţi, Călăraşi şi Brăila. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. AGERPRES / (AS - autor: Nona Jalbă, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...