Constanţa: 16 percheziţii la sediile unor firme, într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de circa 5,2 milioane lei

Constanţa: 16 percheziţii la sediile unor firme, într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de circa 5,2 milioane lei

Un număr de 16 percheziţii au fost efectuate marţi de poliţişti, la sediile unor firme din judeţul Constanţa, într-un dosar penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune privind achiziţionarea de îngrăşăminte chimice, cu un prejudiciu estimat la circa 5,2 milioane de lei, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Şase persoane, dintre care doi inculpaţi şi patru suspecţi, au fost conduse şi audiate la sediul IPJ Constanţa, acestea fiind cercetate în stare de libertate.

"La data de 24 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au efectuat 16 percheziţii, pe raza judeţului Constanţa. În cauză, se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune, fiind puse în executare 16 mandate de percheziţie, prin care s-a autorizat efectuarea unor acte de procedură penală la sediile sociale a 3 societăţi comerciale", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Conform acestuia, la efectuarea percheziţiilor au participat 29 de poliţişti, precum şi luptători ai Serviciul pentru Acţiuni Speciale Constanţa.

"Din investigaţii, a reieşit că este vorba despre societăţi tip fantomă, care au indus în eroare reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale, prin achiziţionarea unor produse folosite în agricultură (îngrăşăminte chimice) pe care, ulterior, nu le-au mai achitat şi nu au evidenţiat în documentele financiar contabile producţia agricolă obţinută în aceeaşi perioadă, aceasta fiind comercializată în numele şi pe seama altor societăţi comerciale, prejudiciind în acest fel bugetul de stat şi alte societăţi comerciale", au menţionat anchetatorii, adăugând că, în urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat mai multe documente financiar-contabile.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat şi altor societăţi comerciale este estimat la 5.159.806 de lei.

"Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate", potrivit sursei citate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

4 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

5 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?