Constanţa: 18 tone de deşeuri, descoperite în două autocamioane sosite din Turcia

Constanţa: 18 tone de deşeuri, descoperite în două autocamioane sosite din Turcia

Optsprezece tone de deşeuri, constând în părţi componente ruginite ale unor utilaje agricole importate de o firmă din România, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni, sub coordonarea procurorilor, în două autocamioane sosite din Turcia, a informat, miercuri, Garda de Coastă.

Autocamioanele au fost verificate în cadrul cercetărilor derulate pentru depistarea unor containere cu deşeuri aduse în ţara noastră.

"În data de 15.11.2021, în continuarea cercetărilor derulate pentru depistarea unor containere încărcate cu deşeuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa, au efectuat controlul fizic asupra a două autocamioane sosite din Turcia. Acestea erau încărcate cu marfă importată de către o societate comercială de pe teritoriul României", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Potrivit sursei citate, echipa de control a constatat că în compartimentul marfă al celor două autocamioane se aflau 18.000 kilograme de piese şi dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea erau şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.

"În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului şi returnarea la societatea exportatoare din Turcia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, autocamioanele părăsind teritoriul României", a menţionat Garda de Coastă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...