Constanţa: ABADL a sancţionat trei operatori de plajă cu amenzi însumând peste 100.000 de lei

Constanţa: ABADL a sancţionat trei operatori de plajă cu amenzi însumând peste 100.000 de lei

Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) au amendat cu câte 35.000 de lei trei operatori de plajă care nu au dezafectat în termen construcţiile ridicate ilegal pe sectoarele închiriate, informează, miercuri, un comunicat de presă al instituţiei.

Conform sursei citate, pe data de 8 mai, inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa, din cadrul ABADL, au notificat patru operatori de plajă, cărora le-au dat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcţiile ilegale şi le-au pus în vedere că respectivele sectoare trebuie să fie aduse la starea iniţială, potrivit prevederilor contractului cadru de închiriere a plajei Mării Negre.

"Trei dintre operatorii de plajă din Constanţa, notificaţi, au fost amendaţi, conform OUG nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, cu câte 35.000 de lei pentru neconformităţile constatate: nerespectarea măsurilor date în timpul controlului, depozitarea materialelor de construcţii pe plajă şi realizarea construcţiilor fără documente tehnico-juridice, iar celui de-al patrulea i s-au solicitat clarificări, înainte de dispunerea demolării", se arată în comunicatul de presă.

Aceeaşi sursă mai arată că doi dintre operatorii sancţionaţi şi-au desfiinţat, ulterior, construcţiile, iar în cazul celei de-a treia firme a fost nevoie de intervenţia în forţă a utilajelor ABADL, pentru demolare.

"Echipa ABADL va monitoriza zilnic activitatea de demolare a construcţiilor de pe plajele litoralului românesc. Ştiu că mulţi operatori de plajă se plâng de faptul că aprobarea PUZ întârzie nejustificat de mult şi chiar dacă sunt de acord cu ei, nu pot fi de acord ca legea să fie încălcată de unii, în timp ce alţii se chinuie să o respecte. Până la emiterea noului PUZ, trebuie respectate vechile prevederi", a declarat, citat în comunicatul de presă, directorul ABADL, Bogdan Bola. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina