Constanța: Angajată a Penitenciarului Poarta Albă, amenințată cu un cuțit de doi deținuți

Constanța: Angajată a Penitenciarului Poarta Albă, amenințată cu un cuțit de doi deținuți

O angajată a Penitenciarului Poarta Albă a fost lipsită de libertate de doi deținuți, timp de 10 minute, în baia clubului de activități, au informat, vineri, reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

În timpul derulării, miercuri, a unei activități specifice de educație cu cei doi deținuți, aceștia au devenit violenți și, amenințând-o cu un cuțit improvizat pe angajată, au obligat-o să se deplaseze în grupul sanitar al clubului cu intenția de a o agresa sexual.

''Acționând cu tact și profesionalism, lucrătoarea i-a convins pe cei doi deținuți să renunțe la intenție după aproximativ 10 minute'', potrivit unui comunicat de presă transmis de ANP.

A fost informată imediat conducerea unității care a luat măsuri urgente de sancționare a celor doi deținuți. În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia.

La nivelul Penitenciarului Poarta Albă s-a demarat o anchetă pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului și împrejurările în care deținuții au intrat în posesia cuțitului improvizat.

''Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor felicită angajata pentru profesionalismul și stăpânirea de sine dovedite în gestionarea acestei situații și evidențiază eforturile deosebite ale întregului personal din sistemul penitenciar care se confruntă zilnic cu riscuri și situații deosebite. Totodată, conducerea ANP precizează că nu va tolera sub nici o formă actele de agresiune împotriva personalului, luând cele mai drastice măsuri în conformitate cu prevederile legale'', conform sursei citate.

Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepsește cu închisoarea de la unu la șapte ani. Dacă fapta este săvârșită de către o persoană înarmată, pedeapsa este închisoarea cuprinsă între trei și zece ani, a menționat purtătorul de cuvânt al ANP, Daniel Barbu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

3 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

4 Așa o fi?

5 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…