Constanța: Aproximativ 20 de turiști au alcătuit, la Eforie Nord, un lanț uman pentru a salva de la înec două tinere

Peste 20 de persoane aflate pe plaja Acapulco din Eforie Nord s-au mobilizat voluntar și au alcătuit un lanț uman pentru a-i ajuta pe salvatorii intrați în apă să recupereze din mare două adolescente ce intraseră în panică după ce valurile mari și curenții puternici le-au dezechilibrat și le-au tras sub apă.

Sursa foto: captură YouTube

Potrivit coordonatorului Serviciului Salvamar din Eforie Nord, Nicolae Drăgan, două tinere, ce se scăldau în mare în zona plajei Acapulco, însoțite de un bărbat, în timp ce era arborat steagul roșu de pericol iminent pentru înotători, au intrat în panică după ce valurile puternice le-au doborât și au îngurgitat apă de mare.

Turiștii de pe mal chemat urgent salvamarul din apropiere și, până la primirea ajutorului specializat, au alcătuit un lanț viu din aproximativ 20 de oameni, pentru a se susține reciproc, ca să ajungă la una dintre fetele aflate în dificultate.

"Colegul nostru care patrula a ajuns imediat la fata ce înghițise apă și se speriase rău și eu mă bucur că turiștii, pentru prima dată în această vară, au conștientizat pericolul și și-au dat mâinile ca să salveze pe cineva din mare, așa cum au văzut la televizor că s-a întâmplat în altă țară, chiar dacă aici adâncimea apei nu depășea 50 de cm", a declarat salvamarul șef Nicolae Drăgan.

În legătură cu evenimentul petrecut miercuri la Eforie Nord, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța, dr. Claudia Tatarici, a declarat pentru AGERPRES, că o adolescentă de 16 ani a fost scoasă din apă de către salvamari dar că persoana în cauză a refuzat asistență medicală și a părăsit locul pe propriile-i picioare.

AGEPRES (AS autor: Dan Mihăescu, editor: Diana Dumitru)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

5 HOPA! Gâdea, somat de Kovesi să achite în 15 zile daunele morale de 300.000 de lei! Nici celelalte harțabale …

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut