Constanța: Ceremonia de sosire a unui nou contigent rotațional de infanteriști americani, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

Constanța: Ceremonia de sosire a unui nou contigent rotațional de infanteriști americani, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

Militarii americani ai Batalionului Vanguard, din cadrul Regimentul 18 Infanterie, Brigada a 2-a Mecanizate, Divizia 1"Big Red" de Infanterie a SUA, au organizat luni o festivitate pe platoul de ceremonii al Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, cu ocazia sosirii în România pentru un ciclu rotațional de antrenamente și instrucție alături de militarii români, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve.

Ceremonia, organizată și desfășurată în coordonare cu militarii forțelor terestre românești, a debutat cu întâmpinarea oficialilor militari români și americani, prezentarea drapelelor de luptă și intonarea imnurilor naționale ale României și SUA și a imnului Forțelor Terestre americane și un cuvânt de salut adresat de comandantul infanteriștilor americani detașați la baza aeriană, col. Peter J Moon.
În alocuțiunea adresată auditoriului, lt. col Moon a afirmat că cei 250 de infanteriști ai Batalionului Vanguard, care au început afluirea în urmă cu o săptămână, din Polonia, cu echipamentul din dotare, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, vin în România pentru a-și susține și a-și demonstra propria pregătire, alături de camarazii români, în cadrul unor exerciții și aplicații bilaterale în scopul creșterii gradului de interoperabilitate.
"Batalionul 1 Vanguard este o forță militară de arme întrunite ce va activa pe timpul staționării la Mihail Kogălniceanu, în cadrul Atlantic Resolve, o operațiune militară care cuprinde toată Europa. Atlantic Resolve este menită să demonstreze angajamentul continuu și dedicarea SUA în asigurarea securității printr-o serie de acțiuni pentru apărarea partenerilor NATO, în lumina intervenției Rusiei în Ucraina", a declarat lt. col Moon.

AGERPRES / (AS — autor: Dan Mihăescu, editor: Antonia Niță, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...