Constanţa: CJSU a aprobat carantinarea altor şapte localităţi din judeţ, începând de sâmbătă seara

Constanţa: CJSU a aprobat carantinarea altor şapte localităţi din judeţ, începând de sâmbătă seara

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat, vineri seara, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), instituirea carantinei sanitare în alte şapte localităţi din judeţul Constanţa, începând cu data de 21 noiembrie, ora 20,00, ca măsură de reducere a infectării cu noul coronavirus, a informat Instituţia Prefectului.

"Pentru localităţile Lumina, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, M. Kogălniceanu, Agigea şi Valu lui Traian s-a propus intrarea în carantină începând cu data de 21.11.2020, ora 20,00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va cere", a informat Prefectura Constanţa.

Conform sursei citate, în aceeaşi şedinţă a CJSU a fost votată şi prelungirea carantinării zonale din Ovidiu, pentru o perioadă de 14 zile, după ce analiza de risc realizată de DSP Constanţa şi avizată de INSP a relevat faptul că este o măsură necesară.

Pentru măsurile aprobate de CJSU Constanţa vineri, urmează ca Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să dispună hotărârile necesare.

Vineri la ora 20,00 în carantină intră şi municipiul Constanţa.

Incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrată vineri este în judeţul Constanţa de 6,13 la mia de locuitori, în municipiul reşedinţă respectivul indice ajungând la 9,35. AGERPRES / (AS - autor: Nona Jalbă, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina