Constanța: Continuă protestul deținuților de la Penitenciarul Poartă Albă

Constanța: Continuă protestul deținuților de la Penitenciarul Poartă Albă

Deținuții din secția centrală a Penitenciarului Poarta Albă, județul Constanța, sunt în a doua zi a refuzului total de hrană, după ce luni au refuzat să mănânce pâinea, iar marți nu au acceptat rațiile de hrană pentru nicio masă.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, maiorul Gabriel Botezan, a declarat pentru AGERPRES că deținuții se declară solidari cu protestele din celelalte penitenciare din țară.

'Protestul decurge pașnic, nu au avut loc confruntări paznicii și nici nu au existat tentative de provocare din partea acestora, cu excepția unui episod puțin mai tensionat ce a avut loc marți, când aproximativ 20-30 de civili ce s-au declarat rude ale deținuților au organiza un protest spontan în fața accesului sectorului de detenție de la Poarta Albă al penitenciarului. Am solicitat sprijin prin 112 și au sosit forțele de intervenție rapidă care au descongestionat perimetrul de securitate creat de Grupa de Intervenție a Penitenciarului'—a declarat Gabriel Botezan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al penitenciarului, în sectorul central din localitatea Poarta Albă își execută pedepsele 900 de persoane, iar 200 dintre deținuții au refuzat miercuri, pentru a doua zi consecutiv, să primească hrană.

'Refuzul de hrană al deținuților este motivat de aceștia ca o formă de protest față de tergiversarea adoptării unei legi a grațierii colective, dar și față de condițiile de detenție și mai ales de cazare în celule', a precizat Gabriel Botezan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante