Constanța: Deținutul evadat de la Penitenciarul Poarta Albă, prins în Vrancea

Constanța: Deținutul evadat de la Penitenciarul Poarta Albă, prins în Vrancea

Deținutul care a evadat joi de la Penitenciarul Poarta Albă a fost prins de polițiștii din județul Vrancea, în timp ce se deplasa cu o mașină în localitatea Tișița, la circa 20 kilometri de Focșani, potrivit conducerii instituției.

''Deținutul va fi încarcerat la Penitenciarul Focșani, urmând a fi transferat și reîncarcerat în cel mai scurt timp la Penitenciarul Constanța — Poarta Albă. Menționăm că în acest caz au fost sesizate organele competente, pentru săvârșirea infracțiunii de evadare'', potrivit unui comunicat de presă transmis de Penitenciarul Poarta Albă.

Un deținut de la Penitenciarul Poarta Albă, condamnat la 20 de ani pentru omor, a fost căutat după ce, joi dimineață, a reușit să fugă de la un punct de lucru din localitatea Lumina, unde fusese repartizat să își desfășoare activitatea alături de alte persoane private de libertate, aflate sub supraveghere.

"În data de 03.08.2017, în jurul orelor 9,00, persoana privată de libertate Valentin Perdeicu, condamnat la 20 de ani pentru omor, în vârstă de 38 ani, încarcerat în Penitenciarul Constanța — Poarta Albă, a părăsit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv S.C. AVICOLA S.A din localitatea Lumina, județul Constanța. Deținutul în cauză făcea parte dintr-un grup de 13 deținuți, care executa muncă necalificată, sub supraveghere", a informat directorul Penitenciarului Poarta Albă, com. șef Florentin Muscalu, printr-un comunicat de presă.

Deținutul, în vârstă de 38 de ani, din Piatra Neamț, executa pedeapsa în regim deschis și urma să fie analizat în comisia de propuneri pentru liberare condiționată în decembrie 2017.

"În vederea capturării deținutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situații, respectiv blocarea căilor de acces pe posibile direcții de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgență a mai multor echipe de căutare formate din personalul unității, precum și cooperarea cu Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța", conform sursei menționate.

Totodată, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative pentru analizarea circumstanțelor ce au condus la producerea incidentului.

AGERPRES / (AS — autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante