Constanța: Deținutul evadat de la Penitenciarul Poarta Albă, prins în Vrancea

Deținutul care a evadat joi de la Penitenciarul Poarta Albă a fost prins de polițiștii din județul Vrancea, în timp ce se deplasa cu o mașină în localitatea Tișița, la circa 20 kilometri de Focșani, potrivit conducerii instituției.

''Deținutul va fi încarcerat la Penitenciarul Focșani, urmând a fi transferat și reîncarcerat în cel mai scurt timp la Penitenciarul Constanța — Poarta Albă. Menționăm că în acest caz au fost sesizate organele competente, pentru săvârșirea infracțiunii de evadare'', potrivit unui comunicat de presă transmis de Penitenciarul Poarta Albă.

Un deținut de la Penitenciarul Poarta Albă, condamnat la 20 de ani pentru omor, a fost căutat după ce, joi dimineață, a reușit să fugă de la un punct de lucru din localitatea Lumina, unde fusese repartizat să își desfășoare activitatea alături de alte persoane private de libertate, aflate sub supraveghere.

"În data de 03.08.2017, în jurul orelor 9,00, persoana privată de libertate Valentin Perdeicu, condamnat la 20 de ani pentru omor, în vârstă de 38 ani, încarcerat în Penitenciarul Constanța — Poarta Albă, a părăsit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv S.C. AVICOLA S.A din localitatea Lumina, județul Constanța. Deținutul în cauză făcea parte dintr-un grup de 13 deținuți, care executa muncă necalificată, sub supraveghere", a informat directorul Penitenciarului Poarta Albă, com. șef Florentin Muscalu, printr-un comunicat de presă.

Deținutul, în vârstă de 38 de ani, din Piatra Neamț, executa pedeapsa în regim deschis și urma să fie analizat în comisia de propuneri pentru liberare condiționată în decembrie 2017.

"În vederea capturării deținutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situații, respectiv blocarea căilor de acces pe posibile direcții de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgență a mai multor echipe de căutare formate din personalul unității, precum și cooperarea cu Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța", conform sursei menționate.

Totodată, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative pentru analizarea circumstanțelor ce au condus la producerea incidentului.

AGERPRES / (AS — autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing