Constanţa: Doar 15% din totalul celor 2.311 locuri de carantină pentru COVID-19 sunt ocupate

Constanţa: Doar 15% din totalul celor 2.311 locuri de carantină pentru COVID-19 sunt ocupate

În centrele de carantină din judeţul Constanţa sunt găzduite, în acest moment, 350 de persoane care ocupă 15% din totalul de 2.311 locuri disponibile şi, de asemenea, în judeţ se mai află 490 de persoane în izolare la domiciliu, informează un comunicat de presă al Prefecturii Constanţa.

Conform sursei citate, de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, în judeţului Constanţa au fost confirmate 250 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, până în prezent decedând 11 persoane, din rândul celor pozitivate, iar 182 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, rata de vindecare fiind de aproximativ 75%, printre cele mai ridicate din toată ţara.

"De la intrarea în vigoare a ordonanţelor militare au fost aplicate 9.810 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 14.283.125 lei, dintre acestea, 196 de amenzi, în valoare de 366.400 lei, fiind acordate în ultimele 24 de ore, dintre care 175, pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr. 3" - se arată în comunicatul Prefecturii Constanţa.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, au fost efectuate 2.111 verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse de ordonanţele militare, fiind verificate şi 42 de entităţi economice, fiind mobilizaţi 1.200 de poliţişţi şi jandarmi şi militari.

''În ceea ce priveşte situaţia din localitatea Cuza Vodă, unde pe data de 21 aprilie a fost instituită măsura de carantină delimitată, zilnic, în medie, 125 de forţe de ordine asigură perimetrul stabilit. De asemenea, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie, vor avea loc, periodic, acţiuni de survol cu elicoptere, menite să sprijine dispozitivele din teren'' - precizează prefectura. AGERPRES / (AS autor: Dan Mihăescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...