Constanţa: Doi francezi care intenţionau să ajungă ilegal în Grecia pe biciclete, depistaţi în zona Vama Veche

Constanţa: Doi francezi care intenţionau să ajungă ilegal în Grecia pe biciclete, depistaţi în zona Vama Veche

Doi cetăţeni francezi care intenţionau să ajungă în Grecia pe biciclete, trecând ilegal frontiera româno-bulgară pentru că nu îndeplineau condiţiile sanitare privind COVID-19, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în apropierea localităţii Vama Veche, a informat, miercuri, Garda de Coastă.

Francezii au fost observaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, care au folosit aparatura din dotare.

"În data de 25.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat cu aparatura din dotare, în dreptul localităţii Coroana, în apropierea PTF Vama Veche, pe drumul aferent fâşiei de protecţie a frontierei de stat, două persoane ce se deplasau pe biciclete, spre teritoriul statului vecin. Ajunse la linia de demarcaţie, persoanele au început să transporte mai multe bagaje peste culoarul de frontieră, pe teritoriul Bulgariei", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Un echipaj al poliţiei de frontieră a intervenit şi a condus cele două persoane la sediul punctului de trecere, pentru cercetări.

"În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cei doi sunt cetăţeni francezi, care au declarat ca au încercat iniţial să ajungă legal Bulgaria, prin PTF Vama Veche, destinaţia finală a călătoriei lor fiind Grecia. Întrucât celor doi nu li s-a permis intrarea de către autorităţile bulgare, deoarece nu îndeplineau condiţiile sanitare impuse de statul vecin, respectiv dovada vaccinării şi a unui test PCR negativ, aceştia au ales să încerce să treacă fraudulos frontiera de stat, folosindu-se de hărţile telefonului mobil", au informat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în acest caz pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...