Constanța: Doi polițiști din Mangalia, reținuți pentru luare de mită

Constanța: Doi polițiști din Mangalia, reținuți pentru luare de mită

Doi agenți de la Poliția Municipiului Mangalia au fost, vineri dimineață, prinși în flagrant de către ofițerii judiciariști ai Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Constanța, în timp ce primeau mită de la un conducător auto pentru a nu își îndeplini atribuțiile de serviciu.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție (DGA), ca urmare a unei sesizări primite la linia telefonică Telverde Anticorupție a Direcției Generale Anticorupție — 0800.806.806, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au organizat și realizat prinderea în flagrant a doi polițiști, imediat după ce au primit o sumă de bani pentru a nu-i aplica o sancțiune contravențională unui conducător auto.

În cursul zilei de ieri, conform sursei citate, un echipaj format din doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia a oprit un autoturism, ca urmare a săvârșirii de către conducătorul auto a unei contravenții la regimul rutier. Pentru a nu lua măsurile legale față de acesta, cei doi i-au solicitat o sumă de bani. 'Conducătorul auto a sesizat imediat fapta la linia telefonică Telverde, acțiunea de prindere în flagrant fiind organizată cu operativitate, în aproximativ 30 de minute de la apelul telefonic. Suspecții au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. Procurorul a dispus față de aceștia reținerea pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă', reiese din comunicatul DGA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /