Constanţa: Femeia care a încercat să scape din incendiu a căzut de la etaj cu 2 minute înaintea sosirii autoscării ISU

Constanţa: Femeia care a încercat să scape din incendiu a căzut de la etaj cu 2 minute înaintea sosirii autoscării ISU

Femeia care a murit marţi după ce a încercat să scape dintr-un incendiu care i-a cuprins apartamentul şi a ieşit în exteriorul balconului a căzut în gol de la etajul şase cu doar două minute înainte de a ajunge la faţa locului o autoscară, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".

Autorităţile au fost alertate despre incendiu printr-un apel la 112, la ora 9,14, fiind alertate o ambulanţă, două autospeciale de stingere şi o autoscară.

"Referitor la incendiul produs în această dimineaţă în municipiul Constanţa, care s-a manifestat într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc de locuinţe, facem următoarele precizări: Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanţa la ora 09.14; La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanţă SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere şi 1 autoscară; Ambulanţa SMURD tip B2 şi cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş, care se află la aproximativ 2 km faţă de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenţiei a fost ambulanţa SMURD tip B2, la ora 09.21", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de ISU.

Conform sursei citate, având în vedere că la Detaşamentul de Pompieri "Sublocotenent Fripis Marius Daniel" Constanţa Oraş nu există autoscară, aceasta a fost adusă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palas.

"Autoscara a ajuns la locul intervenţiei la ora 09.27, distanţa parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25 . Forţele aflate la locul intervenţiei în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanţă SMURD tip B, precum şi 2 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă", a menţionat ISU.

Potrivit comunicatului, la nivelul judeţului Constanţa există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competenţă, astfel: Cernavodă, Medgidia şi Constanţa.

Un puternic incendiu a izbucnit, marţi, într-un apartament situat la etajul şase al unui bloc cu şapte niveluri de pe bulevardul Mamaia, din municipiul Constanţa. AGERPRES / (AS - autor: Nona Jalbă, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”