Constanţa: Fostul preşedinte al CJ, Nicuşor Constantinescu, cercetat de DNA în alte două dosare penale

Constanţa: Fostul preşedinte al CJ, Nicuşor Constantinescu, cercetat de DNA în alte două dosare penale

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care ispăşeşte o pedeapsă de 7 ani şi 4 luni la Penitenciarul Poarta Albă, fiind condamnat în două dosare penale, este cercetat de DNA în alte două dosare, luni el fiind informat de procurorii anticorupţie de acuzaţiile care i se aduc.

La ieşirea din sediul DNA, Constantinescu a spus că unul dintre noile dosare este legat de firma Tel Drum, susţinând că este şantajat pentru a face denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea.

Potrivit avocatului lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, fostul preşedinte al CJ este cercetat în două dosare penale disjunse dintr-un raport al Curţii de Conturi, privind rezultatele unor verificări la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa.

"Ambele dosare sunt disjunse dintr-un raport al Curţii de Conturi ce viza un control la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi, în esenţă, vizează plăţi nelegale efectuate de către domnul Constantinescu în calitatea de ordonator principal de credite la Consiliul Judeţean Constanţa, plăţi care au fost virate către RAJDP Constanţa pentru efectuarea unor lucrări", a spus avocatul, precizând că clientul său a refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor.

Marius Mocanu a declarat că, într-un dosar, în care "s-a pus în mişcare acţiunea penală", Nicuşor Constantinescu are calitatea de inculpat, iar în altul are calitatea de suspect, fiind "în faza în care s-a dispus începerea urmăririi penale".

Referitor la afirmaţiile lui Nicuşor Constantinescu că i s-ar fi cerut să-l denunţe pe Liviu Dragnea, avocatul a spus că nu ştie nimic despre o discuţie în acest sens.

"Nu cunosc despre existenţa acestei discuţii. Singura referire care ar putea fi făcută vizavi de această chestiune este faptul că RAJDP Constanţa a plătit o parte din sumele de bani respective, la care am făcut referire, către o societate, Tel Drum. De aici a existat o discuţie vizavi de această chestiune însă, la modul concret, nu a fost formulată o acuzaţie care să vizeze persoana la care aţi făcut referire. Probabil este o concluzie pe care a tras-o dânsul în urma faptului că se vehiculează numele acestei societăţi. Este o chestiune de notorietate. Nu cunosc amănunte, detalii", a afirmat Mocanu.

Pe 9 aprilie, Curtea de Apel Constanţa a decis contopirea celor două pedepse de câte 5 ani de detenţie primite de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în dosarul Centrul Militar Zonal şi cel al retrocedărilor ilegale de terenuri, acesta urmând să execute un total de 7 ani şi 4 luni de închisoare.

Nicuşor Constantinescu execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de 5 ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu. În calitate de preşedinte al CJ Constanţa, el a iniţiat două hotărâri prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat finanţarea corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Referitor la această condamnare, pe 18 martie Tribunalul Constanţa a respins cererea lui Constantinescu de eliberare condiţionată din penitenciar, decizia instanţei de judecată fiind definitivă.

Nicuşor Constantinescu, aflat la Penitenciarul Poarta Albă, a mai fost condamnat printr-o sentinţă definitivă la 5 ani de închisoare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din staţiunea Mamaia. AGERPRES / (AS - autor: Nona Jalbă; editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”