Constanța: Grup de migranți irakieni și călăuze bulgare capturat de Garda de Coastă

Constanța: Grup de migranți irakieni și călăuze bulgare capturat de Garda de Coastă

O operațiune a Gărzii de Coastă sub coordonarea Parchetului Curții de Apel Constanța a dus la capturarea unui grup alcătuit din 19 migranți clandestini irakieni și cinci călăuze bulgare, în sud-vestul Județului Constanța.

Un comunicat de presă, transmis vineri de Grada de Coastă, informează că în cadrul unei operațiuni organizată în ultimele 48 de ore, pe raza orașului Negru Vodă, de către ofițerii Serviciului Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere (SCMIIT) în colaborare cu Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu și Punctul de Frontieră (PF) Negru Vodă, sub coordonarea procurorului desemnat, au fost descoperiți și capturați 19 cetățeni irakieni (opt adulți și 11 copii) care fuseseră ajutați de cinci călăuze, cu cetățenie bulgară, să traverseze ilegal frontiera de stat, în România.

Astfel, potrivit Gărzii de Coastă, migranții irakieni au trecut ilegal frontiera verde, la bordul unui autovehicul de teren bulgăresc, fiind debarcați în apropierea unei liziere forestiere de la graniță, pe teritoriul României.

"În urma acțiunii, polițiștii Gărzii de Coastă au stabilit că grupul de migranți a fost preluat din Bulgaria și trecut ilegal frontiera de stat a României în dimineața zilei de 28.12.2016 de către cetățeanul bulgar Hristov P. la volanul autoturismului Opel Frontera, înmatriculat în Bulgaria, ulterior fiind lăsați în liziera din apropierea localității Pecineaga. Alți patru cetățeni bulgari, implicați în traficul ilegal de migranți, au intrat legal în țară cu trei autovehicule, înmatriculate în Bulgaria, în intervale diferite de timp, ulterior aceștia întâlnindu-se în diferite locuri, după care și-au continuat deplasarea împreună către localitatea Pecineaga, județul Constanta, de unde urmau să preia grupul de migranți pentru a-l transporta mai departe, spre Germania. Cei 19 cetățeni irakieni capturați au fost predați autorităților bulgărești, iar față de cei cinci cetățeni bulgari a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile", precizează comunicatul de presă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat