Constanța: Grup de migranți irakieni și călăuze bulgare capturat de Garda de Coastă

O operațiune a Gărzii de Coastă sub coordonarea Parchetului Curții de Apel Constanța a dus la capturarea unui grup alcătuit din 19 migranți clandestini irakieni și cinci călăuze bulgare, în sud-vestul Județului Constanța.

Un comunicat de presă, transmis vineri de Grada de Coastă, informează că în cadrul unei operațiuni organizată în ultimele 48 de ore, pe raza orașului Negru Vodă, de către ofițerii Serviciului Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere (SCMIIT) în colaborare cu Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu și Punctul de Frontieră (PF) Negru Vodă, sub coordonarea procurorului desemnat, au fost descoperiți și capturați 19 cetățeni irakieni (opt adulți și 11 copii) care fuseseră ajutați de cinci călăuze, cu cetățenie bulgară, să traverseze ilegal frontiera de stat, în România.

Astfel, potrivit Gărzii de Coastă, migranții irakieni au trecut ilegal frontiera verde, la bordul unui autovehicul de teren bulgăresc, fiind debarcați în apropierea unei liziere forestiere de la graniță, pe teritoriul României.

"În urma acțiunii, polițiștii Gărzii de Coastă au stabilit că grupul de migranți a fost preluat din Bulgaria și trecut ilegal frontiera de stat a României în dimineața zilei de 28.12.2016 de către cetățeanul bulgar Hristov P. la volanul autoturismului Opel Frontera, înmatriculat în Bulgaria, ulterior fiind lăsați în liziera din apropierea localității Pecineaga. Alți patru cetățeni bulgari, implicați în traficul ilegal de migranți, au intrat legal în țară cu trei autovehicule, înmatriculate în Bulgaria, în intervale diferite de timp, ulterior aceștia întâlnindu-se în diferite locuri, după care și-au continuat deplasarea împreună către localitatea Pecineaga, județul Constanta, de unde urmau să preia grupul de migranți pentru a-l transporta mai departe, spre Germania. Cei 19 cetățeni irakieni capturați au fost predați autorităților bulgărești, iar față de cei cinci cetățeni bulgari a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile", precizează comunicatul de presă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Faptele s-au prescris! Mafia din justiție l-a rezolvat pe Nelu Iordache, achitat definitiv în Dosarul Transalp…

2 Adevărul neștiut despre pensiile magistraților

3 Un ofiţer de intelligence israelian dezvăluie că Wuhan ar avea două laboratoare care sunt implicate în dezvolt…

4 Iulian Chifu vorbește despre legătura dintre virusul ucigaş și primul laborator chinez cu germeni patogeni de …

5 VIDEO Această înregistrare a scăpat de cenzura Chinei! Asistenta spune realitatea despre numărul celor infecta…

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!