Constanța: ÎPS Teodosie rămâne sub control judiciar pentru declarații false date APIA

Curtea de Apel Constanța a decis luni menținerea controlului judiciar instituit de DNA asupra arhiepiscopului Teodosie, pentru folosirea de declarații false la obținerea subvențiilor agricole de la APIA.

În urma judecării contestației formulată de Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA Constanța, în dosarul penal în care este acuzat, alături de alte persoane, de infracțiunile de luare de mită și prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene, Curtea de Apel Constanța a decis menținerea dispozițiilor ordonanței doar pentru fraudarea în formă continuată a subvențiilor de la APIA.

"În baza art. 213 alin. 6 Cod procedură penală admite plângerea formulată de petentul — inculpat Petrescu Teodosie împotriva ordonanței nr. 230/P/2016 din data de 17.10.2016 dispusă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Constanța, în sensul înlăturării din conținutul ordonanței de luare a măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpatul Petrescu Teodosie a infracțiunii de luare de mită (...) Menține celelalte dispoziții ale ordonanței de luare a măsurii preventive a controlului judiciar, în măsura în care nu contravin prezentei încheieri", se arată în minuta ședinței de judecată, prezidată de magistratul Marius Damian Mitea.

Față de decizia pronunțată de judecător, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului, a comunicat că arhiereul are încredere în Justiție.

"Această decizie constituie doar un prim pas pentru lămurirea faptului că atât ÎPS Teodosie cât și Arhiepiscopia Tomisului nu fac altceva decât să slujească fără abatere lui Dumnezeu și oamenilor. Avem încrederea că, în cazul penal instrumentat de procurori se vor lămuri în cel mai scurt timp acuzațiile rămase și așteptăm ca procurorii să retragă de îndată acuzațiile și măsura preventivă a controlului judiciar", precizează Arhiepiscopia Tomisului, într-un document remis presei locale.

AGERPRES / (AS—Dan Mihăescu, editor: Diana Dumitru, editor online: Simona Aruștei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

3 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

4 VIDEO Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „În momentul ăsta se extrag informații din noi. S-ar putea să f…

5 Tovarășul Yau Mu Ye

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios