Constanţa: Marina Militară efectuează trageri reale de luptă în cadrul exerciţiului TOMIS 19.11.II

Constanţa: Marina Militară efectuează trageri reale de luptă în cadrul exerciţiului TOMIS 19.11.II

Aproximativ 500 de militari, şase nave militare şi un elicopter desfăşoară, în perioada 17-20 septembrie, activităţi de instruire în raioane maritime, împreună cu militari din forţele aeriene în cadrul exerciţiului TOMIS 19.11.II, informează un comunicat de presă transmis joi de Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Conform sursei citate, exerciţiul TOMIS 19.11.II se desfăşoară în zona Capu Midia şi include misiuni de foc, trageri de luptă executate de militarii din Forţele Navale Române (FNR), lansări de rachete sol-aer, executate de militarii din Forţele Aeriene Române, precum şi misiuni de interdicţie maritimă, instituite de echipaje navale ale Marinei Militare în cooperare cu Garda de Coastă.

"Gruparea navală participantă la exerciţiul TOMIS 19.11.II este alcătuită din fregata Regele Ferdinand, corveta Contraamiral Horia Macellariu, dragoarele maritime Locotenent Lupu Dinescu şi Locotenent Dimitrie Nicolescu, nava purtătoare de rachete Lăstunul şi remorcherul maritim Viteazul, misiunile fiind asigurate şi cu susţinerea unor dispozitive mobile de lansare şi a unui elicopter Puma Naval. Concomitent, în mediul cibernetic, structurile participante desfăşoară misiuni de supraveghere radiotehnică a litoralului românesc şi a raioanelor maritime de tragere, precum şi exerciţii de război electronic" - se arată în comunicatul SMFN.

Exerciţiul tactic TOMIS 19.11.II se înscrie în sfera măsurilor de consolidare a nivelului de reacţie al militarilor români pentru contracararea unor acţiuni ostile în zona litoralului românesc al Mării Negre, contribuind la asigurarea unei posturi robuste de descurajare şi de apărare, la graniţa de est a Alianţei Nord-Atlantice. AGERPRES / (A. autor: Dan Mihăescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”