Constanţa: Medicul decedat din cauza COVID-19 fusese testat de două ori în martie, cu rezultate negative

Constanţa: Medicul decedat din cauza COVID-19 fusese testat de două ori în martie, cu rezultate negative

Medicul de 62 de ani, care a murit în urma infectării cu COVID-19, efectuase două testări PCR în luna martie, ambele rezultate fiind negative, a informat miercuri conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.

După ce a intrat în contact cu un asistent de la SCJU Constanţa, infectat cu noul coronavirus, şi în urma efectuării primului test PCR, medicul a stat în izolare 14 zile.

"Medicul a activat în cadrul secţiei Medicină Internă II. În cadrul anchetelor epidemiologice din această secţie, medicul a efectuat două teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU (asistentul şef din secţia Medicală II). Rezultatul a fost negativ dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile. Pe 27 martie i s-a recoltat al doilea test PCR, rezultatul fiind, din nou, negativ", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de SCJU "Sf. Apostol Andrei".

Potrivit sursei citate, pe 31 martie, medicul şi-a înaintat demisia, iar pe 6 aprilie a fost ultima lui zi de muncă. Pe 8 aprilie, s-a internat cu simptomatologie COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

"Regretăm nespus dispariţia fulgerătoare a colegului nostru. Un coleg minunat care nu şi-a lăsat niciodată echipa la greu. Un om sufletist, un doctor care aproape 20 de ani a semnat condica la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Ap. Andrei' Constanţa. Este o perioadă extrem de grea, un moment în care cuvintele sunt de prisos. Odihnă veşnică!", au transmis reprezentanţii unităţii medicale.

Conform Ministerului Sănătăţii, pe 11 aprilie, după ce starea de sănătate a medicului s-a agravat, acesta a fost transferat de la SCJU Constanţa la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ''Matei Balş'', unde a decedat pe 21 aprilie. Medicul suferea de obezitate. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren