Constanţa: Migranţi clandestini din Guineea descoperiţi la bordul unei nave sosite în portul maritim

Constanţa: Migranţi clandestini din Guineea descoperiţi la bordul unei nave sosite în portul maritim

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au descoperit, la controlul de frontieră al unei nave sosite din Turcia, doi cetăţeni din Republica Guineea îmbarcaţi clandestin la bord, aceştia fiind declaraţi anterior sosirii navei în portul maritim de către comandant, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Garda de Coastă.

Potrivit sursei citate, marţi, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat controlul de frontieră la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Insulele Cayman, sosită în Portul Constanţa din direcţia Turcia, având un echipaj format din 18 marinari cetăţeni ucraineni şi ruşi, la bord fiind identificaţi doi cetăţeni clandestini din Republica Guineea.

"Anterior sosirii navei în port, colegii noştri au fost informaţi că la bord se află doi pasageri clandestini, fără documente de călătorie. Conform declaraţiilor comandantului navei, cei doi fiind au fost descoperiţi ascunşi după ce nava a părăsit portul din Turcia, iar din cercetările efectuate a reieşit faptul că cele două persoane sunt cetăţeni din Guineea" se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Firma de transport, prin reprezentantul legal al acesteia, comandantul navei, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 16.000 de lei, fiind luată măsura supravegherii navei, până la plecarea acesteia din Portul Constanţa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova

3 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

4 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

5 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată