Constanţa: Miniştrii Apărării ai României şi Belgiei s-au întâlnit la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Constanţa: Miniştrii Apărării ai României şi Belgiei s-au întâlnit la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit marţi, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, cu omologul său belgian, Ludivine Dedonder, fiind abordate subiecte de actualitate de pe agenda NATO şi UE, în contextul evoluţiilor situaţiei de securitate din Ucraina şi din regiunea Mării Negre.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MApN, demnitarul român a subliniat "gravitatea situaţiei generate de invazia Federaţiei Ruse în Ucraina, aceasta schimbând fundamental paradigma de securitate europeană şi euro-atlantică".

Vasile Dîncu i-a adresat mulţumiri omologului belgian pentru dislocarea în România a contingentului de 300 militari cu tehnica din dotare, în contextul desfăşurării Forţei de Reacţie Rapidă a NATO, ca parte a măsurilor adoptate la nivel aliat pentru consolidarea măsurilor de întărire a securităţii flancului estic.

În context, demnitarul român a subliniat faptul că prezenţa trupelor statelor europene în ţările de pe flancul estic al NATO reprezintă o dovadă concretă de solidaritate europeană.

În cadrul discuţiilor, Vasile Dîncu a punctat importanţa sprijinirii Republicii Moldova şi Georgiei în parcursul lor european.

Un alt subiect abordat de acesta a vizat măsurile întreprinse de România în vederea sprijinirii Ucrainei, fiind menţionate operaţionalizarea centrului logistic de la Suceava prin intermediul căruia ajutoarele umanitare din ţară şi din străinătate ajung în Ucraina, precum şi procesul de management al fluxului de refugiaţi.

"Ministrul Vasile Dîncu a salutat relaţia bilaterală foarte bună dintre România şi Belgia, punctând faptul că există premise foarte bune de a intensifica colaborarea bilaterală. De asemenea, a evidenţiat cooperarea extraordinară cu Spitalul Militar din Bruxelles, implicat în tratarea pacienţilor români cu arsuri grave şi a mulţumit omologului belgian pentru sprijinul oferit", se mai arată în comunicatul MApN. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”