Constanţa: Plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva arhiepiscopului Teodosie, după slujba de Bobotează

Constanţa: Plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva arhiepiscopului Teodosie, după slujba de Bobotează

O plângere penală împotriva arhiepiscopului Teodosie, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, a fost înregistrată la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, după slujba de Bobotează oficiată pe 6 ianuarie în Portul Tomis, respectiva sesizare fiind considerată de Arhiepiscopia Tomisului drept neîntemeiată.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a precizat, joi, că IPS Teodosie nu este responsabil de păstrarea distanţării fizice şi de purtarea măştilor de protecţie de către participanţii la evenimente religioase.

"Referitor la plângerea penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, pentru slujba de Bobotează, Arhiepiscopia Tomisului consideră plângerea penală neîntemeiată deoarece: 1. Conform legislaţiei, pelerinajele şi procesiunile religioase sunt permise. 2. La eveniment au fost prezenţi poliţişti şi jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare. 3. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distanţei fizice sau a purtării măştii din partea participanţilor la slujbă, aceste responsabilităţi fiind ale fiecărui participant în parte", a transmis reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului.

Referitor la plângerea penală formulată la IPJ, cercetările în acest caz vor fi continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Mii de persoane au participat, miercuri, la ceremonialurile religioase organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de Bobotează, în portul turistic din Constanţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”