Constanța: Scafandri ai ISU Dobrogea au scos la mal cadavrul unui bărbat înecat în mare la Olimp

O echipă de scafandri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea a localizat și scos la mal, miercuri după-amiază, cadavrul unui bărbat de aproximativ 55 de ani a cărui dispariție în Marea Neagră fusese semnalată în jurul orei 13,40.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță, după aproape trei ore de căutări pe mare, în zona unei plaje neamenajate din stațiunea Olimp, scafandrii au reușit să scoată la mal corpul neînsuflețit al unui bărbat de aproximativ 55 de ani, a cărui dispariție fusese semnalată prin numărul 112. Bărbatul dispărut a fost găsit între stabilopozii unui dig de protecție a plajelor și a fost scos la mal inconștient. Ulterior, echipajul de paramedici SMURD a declarat decesul persoanei.

Un alt caz de pericol de înec a fost sesizat miercuri dimineață la Mangalia în zona plajelor Diana și Paradiso, fiind semnalată la 112 situația unei femei care înota la distanța de circa 500 de metri de țărm și nu mai reușea să revină la mal din cauza curenților și vântului puternic. Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea a declarat că încă de la primirea apelului, o ambarcațiune de salvare cu echipaj mixt, ISU — Garda de Coastă, a pornit în căutarea persoanei aflate în dificultate. 'Din păcate, până la această oră nu a putut fi identificată prezența sau identitatea persoanei despre care s-a spus că nu mai reușea să revină la mal, dar căutările continuă', a declarat reprezentantul ISU.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

5 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic