Constanța: Scafandri ai ISU Dobrogea au scos la mal cadavrul unui bărbat înecat în mare la Olimp

Constanța: Scafandri ai ISU Dobrogea au scos la mal cadavrul unui bărbat înecat în mare la Olimp

O echipă de scafandri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea a localizat și scos la mal, miercuri după-amiază, cadavrul unui bărbat de aproximativ 55 de ani a cărui dispariție în Marea Neagră fusese semnalată în jurul orei 13,40.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță, după aproape trei ore de căutări pe mare, în zona unei plaje neamenajate din stațiunea Olimp, scafandrii au reușit să scoată la mal corpul neînsuflețit al unui bărbat de aproximativ 55 de ani, a cărui dispariție fusese semnalată prin numărul 112. Bărbatul dispărut a fost găsit între stabilopozii unui dig de protecție a plajelor și a fost scos la mal inconștient. Ulterior, echipajul de paramedici SMURD a declarat decesul persoanei.

Un alt caz de pericol de înec a fost sesizat miercuri dimineață la Mangalia în zona plajelor Diana și Paradiso, fiind semnalată la 112 situația unei femei care înota la distanța de circa 500 de metri de țărm și nu mai reușea să revină la mal din cauza curenților și vântului puternic. Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea a declarat că încă de la primirea apelului, o ambarcațiune de salvare cu echipaj mixt, ISU — Garda de Coastă, a pornit în căutarea persoanei aflate în dificultate. 'Din păcate, până la această oră nu a putut fi identificată prezența sau identitatea persoanei despre care s-a spus că nu mai reușea să revină la mal, dar căutările continuă', a declarat reprezentantul ISU.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...