Constanţa: Şlepuri cu peste 1.000 tone de deşeuri aduse din Bulgaria, depistate în Portul Murfatlar

Constanţa: Şlepuri cu peste 1.000 tone de deşeuri aduse din Bulgaria, depistate în Portul Murfatlar

Două şlepuri încărcate cu peste o mie de tone de deşeuri, aduse din Bulgaria pentru o firmă din Bucureşti, au fost depistate de poliţiştii de frontieră în Portul Murfatlar, marfa urmând să fie returnată expeditorului.

Garda de Coastă a informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa, au efectuat marţi, în Portul Murfatlar, un control asupra mărfurilor transportate cu două şlepuri motor, sub pavilion România.


"Acestea transportau 1.060 de tone mărfuri declarate ca deşeuri metalice provenite din R. Bulgaria, ce urmau a fi descărcate în Portul Constanţa, pentru o firmă de pe raza municipiului Bucureşti care efectua activităţi de import în România", a transmis Garda de Coastă.

Conform sursei citate, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că documentele însoţitoare sunt întocmite neconform, fiind declarate mai multe coduri de deşeuri feroase.

"Verificările au fost realizate şi fizic asupra compartimentelor marfă, fiind descoperit faptul că, pe lângă tipurile de deşeuri înscrise în acte, erau amestecate şi deşeuri de plastic, ambalaje carton, cauciuc, ebonită, deşeuri electrice, motoare cu ardere internă ce conţin lubrifianţi şi uleiuri, filtre ulei folosite, acumulatori - baterii, piese auto cu componente din cauciuc", se arată în comunicat.

Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României a mărfii şi returnării acesteia la expeditor, în Bulgaria.

De la începutul anului în curs, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în colaborare cu autorităţile competente în protecţia mediului ale judeţului Constanţa, au descoperit şi oprit, în total, aproximativ 3.000 tone de deşeuri care urmau să ajungă în România. Mărfurile au fost depistate în Portul Constanţa, dar şi în punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche şi Negru Vodă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina