Constanţa: Tribunalul a dispus începerea procesului fostului primar Decebal Făgădău, acuzat de abuz în serviciu de DNA

Constanţa: Tribunalul a dispus începerea procesului fostului primar Decebal Făgădău, acuzat de abuz în serviciu de DNA

Tribunalul Constanţa a respins, luni, ca fiind neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de fostul primar al Constanţei, Decebal Făgădău, privind legalitatea sesizării instanţei de către DNA, într-un dosar în care acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, instanţa dispunând începerea procesului.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi fostul secretar al Primăriei Constanţa, Marcela Enache.

"Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate în cauză de către inculpaţii Făgădău Decebal şi Enache Marcela, cu privire la legalitatea sesizării instanţei şi a administrării probelor de către organele de urmărire penală, în dosarul de urmărire penală nr. 144/P/2019 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. În baza (...), constată competenţa şi legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul emis la data de 22.12.2020, în dosarul de urmărire penală (...), precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii: 1) Făgădău Decebal, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, (...); 2) Enache Marcela, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu", reiese din soluţia pe scurt formulată de judecători.

Conform sursei citate, decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

Potrivit DNA, în anul 2015, "inculpaţii Făgădău Decebal şi Enache Marcela şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de dispoziţiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanţa" şi ar fi produs patrimoniului municipiului Constanţa un prejudiciu de peste 130.000 de euro, "concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru cumpărători". AGERPRES / (AS - autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!