Constanţa: Un minor de 15 ani a fost reţinut în cazul incendiului la bloc

Constanţa: Un minor de 15 ani a fost reţinut în cazul incendiului la bloc

Unul dintre cei doi minori suspectaţi că ar fi provocat incendiul în parcarea subterană a blocului din municipiul Constanţa care ulterior a fost în întregime cuprins de flăcări a fost reţinut pentru 24 de ore, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Adolescentul, în vârstă de 15 ani, este acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, urmând ca vineri să fie expertizat din punct de vedere psihiatric.

"În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, 2 minori, de 13 şi 15 ani, au fost identificaţi şi conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri. În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului", a transmis IPJ.

Conform sursei citate, în cauză urmează a se lua măsurile legale, prin unitatea de parchet competentă.

În noaptea de miercuri spre joi, un bloc din municipiul Constanţa a fost cuprins de flăcări, incendiul extinzându-se după ce focul a cuprins mai multe maşini aflate în parcarea subterană a imobilului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...