Constantin: Îl voi informa pe Dragnea că decizia a fost o încălcare a statutului; dacă Grindeanu îmi cere, demisionez

Constantin: Îl voi informa pe Dragnea că decizia a fost o încălcare a statutului; dacă Grindeanu îmi cere, demisionez

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a afirmat că îl va informa pe președintele PSD Liviu Dragnea că decizia prin care i s-a retras sprijinul politic este o încălcare a statutului ALDE și precizează că va demisiona din funcțiile din Guvern dacă i-o va cere premierul Sorin Grindeanu.

"Dacă domnul Grindeanu îmi va cere acest lucru, categoric îmi voi da demisia. Eu îl voi informa pe domnul președinte Dragnea de faptul că a fost o încălcare a statutului și o să îmi exprim și în fața domniei sale regretul că domnul Tăriceanu, pentru a promova interesele politice proprii, calcă în picioare orice fel de statut, producând un abuz pe care îl clamează", a spus Daniel Constantin.

Pe de altă parte, Constantin a susținut că nu intenționează să demisioneze din ALDE și să înceapă un nou proiect politic.

"Sunt foarte mulți colegi care mi-au solicitat să pornim un alt proiect politic. Am refuzat această solicitare pentru că nu vreau să dau impresia că am avut un astfel de gând. Am spus de la început: nu vreau altceva decât în ALDE să se respecte legea. Nu vreau altceva decât să ne întoarcem la litera statutului. Ca atare, nu voi face un alt proiect politic. (...) Sunt membru ALDE în continuare, eu nu îmi dau demisia din ALDE și voi susține în continuare Guvernul", a mai spus Constantin.

Biroul Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a decis, în ședința desfășurată duminică după-amiază la Palatul Parlamentului, retragerea sprijinului politic pentru copreședintele formațiunii, Daniel Constantin, în privința ocupării funcțiilor de vicepremier și ministru al Mediului .

Tăriceanu a precizat că îi va comunica premierului această decizie, luni, în cadrul unei reuniuni a coaliției. De asemenea, el a mai menționat că îi va comunica primului ministru și propunerea ALDE pentru funcția de ministru al Mediului și viceprim-ministru, în persoana Grațielei Gavrilescu (în prezent ministru pentru Relația cu Parlamentul).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina