Constantin: Tăriceanu a spus că planul e ca ALDE să iasă de la guvernare dacă nu primește susținere pentru candidatura la prezidențiale

Constantin: Tăriceanu a spus că planul e ca ALDE să iasă de la guvernare dacă nu primește susținere pentru candidatura la prezidențiale

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a declarat, miercuri, că un plan expus de celălalt copreședinte al formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, este ca partidul să iasă de la guvernare în viitor, dacă nu va fi susținut să candideze la președinția României, și să-și construiască o platformă proprie care să-l propulseze pentru această funcție.

'Domnul Tăriceanu și colegii domniei sale au spus într-o ședință că planul ar putea fi acela ca, într-o perioadă de timp, să iasă de la guvernare dacă probabil nu vor obține un acord pentru candidatura la președinție și să-și construiască o platformă care să-l propulseze pentru această funcție. E un calcul politic legitim, dar care nu știu cum poate fi văzut într-o relație pe care ți-o dorești. Eu când am semnat protocolul, îmi doream o relație pe patru ani de zile, ca să implementăm un program de guvernare, nu să ne atingem obiective personale și după aceea să ieșim', a afirmat Daniel Constantin miercuri, la Digi24.

Copreședintele ALDE a mai spus că el crede că Tăriceanu își dorește să candideze la Președinție. 'Cu ce șanse nu știu, atâta timp cât probabil că va rămâne această ștampilă, de om care se luptă împotriva abuzurilor, dar care practică abuzuri în mod constant', a declarat Daniel Constantin.

În altă ordine de idei, acesta a spus că teoretic mai este copreședinte al ALDE, până la 'acea tentativă de Congres', însă practic nu, deoarece în această perioadă nu au mai existat ședințe, iar deciziile au fost luate numai de către Călin Popescu Tăriceanu.

Constantin a mai spus că e o "confuzie" că și-ar fi dat propriul partidul în judecată. 'Nu, s-au atacat anumite decizii ale Delegației Permanente, întrunite nestatutar, decizii luate nestatutar, care ne-au adus într-o situație cu prejudicii foarte mari, nu numai de imagine. Prejudicii materiale, de toate felurile', a mai susținut acesta.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?