Consultări ale premierului Cioloș cu CDR; s-a discutat despre combaterea evaziunii fiscale și legea cadastrului

Consultări ale premierului Cioloș cu CDR; s-a discutat despre combaterea evaziunii fiscale și legea cadastrului

Premierul Dacian Cioloș, vicepremierii Vasile Dîncu și Costin Borc și miniștrii Fondurilor Europene, Finanțelor, Transporturilor și Mediului s-au întâlnit vineri, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, în timpul discuțiilor fiind abordate subiecte precum combaterea evaziunii fiscale, legea cadastrului și finanțarea proiectelor din fonduri europene, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, CDR este o organizație reprezentativă a mediului de afaceri.

Executivul precizează că discuțiile dintre membrii Guvernului și reprezentanții CDR au vizat subiecte importante de pe agenda mediului de afaceri, precum combaterea evaziunii fiscale, legea cadastrului, finanțarea proiectelor din fonduri europene, infrastructura de transport a României și măsuri de simplificare și debirocratizare necesare în relația dintre administrația publică și companii, ca o declinare a măsurilor luate deja în relația dintre administrația publică și cetățeni.

"Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României au apreciat accelerarea și consistența consultărilor din ultimele luni în grupurile de lucru la nivel tehnic între reprezentanții administrației și cei ai mediului de afaceri. Au fost exemplificate ameliorările aduse formularului 088 ca urmare a consultării dintre ANAF și mediul privat și ambele părți au evidențiat necesitatea menținerii formularelor 088 și 394 pentru combaterea evaziunii fiscale", se arată în comunicat.

Guvernul precizează că au mai fost apreciate evoluțiile pozitive în urma consultărilor din grupurile de lucru tehnice care au vizat legislația privitoare la cadastrarea terenurilor agricole, dialogul pe probleme energetice, dar și schimbul de informații și ameliorările aduse legislației care vizează infrastructura. AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Andreea Rotaru)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro