Continuă epurările la vârful Armatei Rusiei. Încă un general a fost înlăturat

Continuă epurările la vârful Armatei Rusiei. Încă un general a fost înlăturat

Canalele de Telegram militare și apropiate structurilor de putere ruse au raportat sâmbătă, 15 iulie, că ministrul Apărării Serghei Șoigu l-a revocat pe generalul-maior Vladimir Seliverstov, comandantul Diviziei 106 Aeropurtate, din postul său.

Divizia lui Seliverstov se afla în regiunea Kiev la începutul invaziei ruse, iar din ianuarie 2023 luptă în zona Bahmut.

Canalul de Telegram „Informatorul militar” scrie că motivul demiterii liderului militar este necunoscut, dar „natura intransigentă” a generalului ar putea servi drept motiv. „Seliverstov nu a fost întotdeauna de acord cu deciziile cartierului general al Forțelor Aeropurtate”, se spune în postare.

Canalul Telegram „VChK-OGPU” notează că guvernatorul regiunii Tula, Alexei Dyumin, a încercat să ia apărarea generalului în timpul vizitei sale la Moscova de vineri, 14 iulie, dar acest lucru nu a adus niciun rezultat.

Biroul Președintelui Ucrainei a numit Divizia 106 Aeropurtate ca fiind implicată în crimele de la începutul anului trecut a civililor din orașele din regiunea Kiev - Bucha, Gostomel și Irpin.

Organizația pentru drepturile omului Reporteri Fără Frontiere consideră că militarii diviziei comandate de Seliverstov au fost implicați în moartea fotoreporterului ucrainean Max Levin și a soldatului ucrainean Alexei Cernîșov care îl însoțea.

Levin a încetat să mai comunice pe 13 martie anul trecut. Cadavrul său a fost găsit pe 1 aprilie în districtul Buchansky din regiunea Kiev. La acel moment, militari ai Diviziei 106 Aeropurtate se aflau în regiune. Trupele ruse s-au retras din Bucha și împrejurimile sale la 31 martie, arată Europa Liberă .

În 2014, Seliverstov a primit titlul de Erou al Rusiei. A preluat comanda divizia 106 în 2021.

În urmă cu câteva zile, în urma criticilor la adresa Ministerului Apărării, comandantul Armatei 58 din Districtul Militar de Sud, Ivan Popov, a fost demis. El a declarat absența din luptă a bateriilor, a stațiilor de recunoaștere de artilerie și moartea în masă a militarilor.


Generalul maior Vladimir Seliverstov (stânga), purtând un ecuson cu drapelul fostei Uniuni Sovietice, alături de propagandistul Vladimir Soloviov


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?