Continuă provocările în Republica Moldova. Transnistria susţine că a dejucat o tentativă de asasinare a liderului separatist

Continuă provocările în Republica Moldova. Transnistria susţine că a dejucat o tentativă de asasinare a liderului separatist

Transnistria - regiune separatistă din estul Republicii Moldova - a anunţat joi că a dejucat o tentativă de asasinare a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a transmis agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti, citată de Reuters.

Tensiuni în Transnistria FOTO Shutterstock

Conform Agerpres, RIA Novosti citează oficiali de securitate transnistreni care susţin că tentativa de asasinat a fost comandată de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Nu este clar deocamdată dacă aceştia au prezentat dovezi care să le susţină acuzaţiile, notează Reuters.

"Ministerul Securităţii Statului al Republicii Moldoveneşti Nistrene informează despre prevenirea unui atac terorist. Crima, ordonată de SBU, era pregătită împotriva unui număr de oficiali transnistreni. Suspecţii au fost reţinuţi. Ei fac depoziţii", se arată în comunicatul de presă al ministerului, citat de RIA Novosti. Atacatorii ar fi pregătit un atac terorist în centrul Tiraspolului şi, pe lângă eliminarea liderilor transnistreni, mizau pe un număr mare de victime, notează agenţia de presă rusă.

Kremlinul, cu ochii pe Transnistria

Recent, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunțat că Rusia urmărește situația din Transnistria din motiv că este îngrijorătoare și ,,provocată din exterior”. În schimb, așa-zisul lider de la Tiraspol nu vede pericole reale și îndeamnă oamenii să fie calmi.

Vadim Krasnoselski, liferul de la Tiraspol FOTO Adevărul

Vadim Krasnoselski, liferul de la Tiraspol FOTO Adevărul

Dmitri Peskov, reprezentantul Kremlinului a venit cu acuzații atât la adresa statului ucrainean, cât și a celor europene pe care le-a calificat drept capabile de diverse tipuri de provocări, atunci când a oferit presei ruse un comentariu cu privire la situația din Transnistria, o regiune separatistă pro-rusă din estul Republicii Moldova.

,,Desigur, situația din Transnistria este obiectul atenției noastre și un motiv de îngrijorare. Situația este tulbure, este provocată din exterior. Știm că atât adversarii noștri ai regimului ucrainean, cel de la Kiev, cât și din țările europene sunt capabili de diverse tipuri de provocări. Știm bine acest lucru și suntem conștienți de acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt.

De cealaltă parte, așa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, afirmă că situația din zonă este ,,tensionată” pe fundalul panicii, menționând că va anunța personal oamenii în cazul apariției pericolelor reale, dar până atunci îi îndeamnă să fie calmi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă