Contor LIVE/Coronavirus în lume: un miliard de oameni sunt izolați în case/Numărul îmbolnăvirilor se apropie de 300.000 și peste 13.000 de persoane au fost ucise de noul virus

Contor LIVE/Coronavirus în lume: un miliard de oameni sunt izolați în case/Numărul îmbolnăvirilor se apropie de 300.000 și peste 13.000 de persoane au fost ucise de noul virus

Coronavirus în lume: un miliard de oameni sunt izolați în case în întreaga lume/Numărul îmbolnăvirilor la nivel global se apropie de 300.000 și peste 13.000 de persoane au fost ucise de noul virus.

Urmărește mai jos, în timp real, evoluția pandemiei în Europa și în lume:

Cele mai importante informații din lume despre coronavirus, LIVETEXT:

Aproape un miliard de oameni sunt supuși unor măsuri de izolare în case în întreaga lume, în timp ce numărul îmbolnăvirilor la nivel global se apropie de 300.000 și peste 13.000 de persoane au fost ucise de noul virus, conform calculelor făcute de AFP.

Aproape un miliard de oameni din peste 35 de țări din întreaga lume sunt îndemnați de autorități să rămână în case. Cea mai mare parte sunt în izolare obligatorie, precum în Italia și Franța. Restul sunt supuși regulilor ce țin de starea de urgență, carantinei sau apelurilor necoercitive din partea autorităților de a nu ieși din case.

În Statele Unite, 30% din populație este plasată în carantină, cu diferite grade ale restricțiilor, în New York, Los Angeles și Chicago.

În America latină, Columbia va trece la izolarea obligatorie începând de marți seara, în timp ce în Bolivia – unde alegerile prezidențiale programate pentru 3 mai au fost amânate – guvernul a plasat țara în carantină începând de duminică. În Brazilia, orașul Sao Paulo va fi în carantină pentru o perioadă de 15 zile, începând de marți.

În Africa, izolarea devine regulă generală în Tunisia, începând de cuminică, la fel și în Rwanda.



Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...