Contra - Pentru noi s-a rupt totul în minutul 44 la eliminarea lui Tamaş, dar nu a fost roşu

Contra - Pentru noi s-a rupt totul în minutul 44 la eliminarea lui Tamaş, dar nu a fost roşu

Selecţionerul României, Cosmin Contra, a declarat duminică seara, într-o conferinţă de presă, că pentru prima reprezentativă meciul cu Serbia "s-a rupt" în minutul 44, când Gabriel Tamaş a primit gratuit cartonaşul roşu.

"E clar că mi-aş fi dorit să câştigăm şi cred că dacă am fi rămas în 11 jucători, indiferent dacă ei ratau sau nu penalty-ul, aveam forţa să revenim şi să le punem probleme. Băieţii au făcut din punct de vedere tactic un pas în faţă şi au închis mult mai bine culoarele Serbiei în prima repriză. Apoi însă eliminarea şi penalty-ul ne-a făcut să abordăm o altă strategie. Din păcate s-a rupt totul în minutul 44 cu acea eliminare. Pentru mine, după noile normative, nu a fost eliminare. Apoi în repriza a doua trebuia eliminat portarul advers la o fază la care Ţucudean a rămas cu mingea şi putea să marcheze. Iar portarul lor a lovit mingea cu mâna când era în afara careului... dar arbitrul a lăsat avantaj. Au fost decizii care mă fac să cred că nu a fost doar o zi slabă a arbitrului. Sau este o zi foarte slabă a arbitrului, ca să nu zic altceva şi să fiu suspendat. Deci cred că arbitrul olandez a prins o zi foarte slabă împotriva României. Nu mi-a dat explicaţii la final, întrebaţi-l pe dânsul de ce luăm decizii cu o anumită măsură într-o parte, iar în partea cealaltă nu vedem anumite lucruri. E păcat", a spus Contra.

"Se poate întâmpla oricui, indiferent că e Tamaş sau un alt jucător. Iar din punctul meu de vedere nu a fost cartonaş roşu la el. Pentru că Gabi Tamaş nu a avut intenţie. El a vrut să degajeze, iar jucătorul sârb a fost mai isteţ în momentul ăla, a simţit că Tamaş vrea să degajeze şi a băgat capul. Iar dacă nu e intenţie e clar că nu e cartonaş roşu. Chiar şi cu experienţa lui Tamaş, se întâmplă. În plus, din ce se vede pe reluări aproape că nu l-a atins, poate un pic l-a julit la ureche, dar nu a fost o lovitură să îi rupă pometele sau să fie vreo acţiune violentă. Dacă la Gabi a fost roşu, atunci la portarul lor, care loveşte cu mâna mingea la 20 de metri, ce mai este? Din ce ştiu eu, pentru roşu direct se dă două etape de suspendare. Deci e clar că în luna noiembrie Gabi Tamaş nu poate să ne ajute", a adăugat selecţionerul.

Cosmin Contra i-a felicitat pe jucători, remarcându-l în mod special pe Tudor Băluţă, titular în premieră la echipa naţională. "Îi felicit pe jucători pentru sacrificiu, pentru dăruire. Au rezistat împotriva unei echipe redutabile 45 de minute cu un om în minus. Punctul este al lor. Din păcate acum nu mai depindem de noi (n.r. - ci de rezultatele celorlalte echipe din grupă), dar am încredere în ultimele două meciuri. Dacă vom şti să le jucăm şi le vom câştiga, atunci cred că vom avea şanse chiar şi la locul 1. În seara asta cred că am câştigat un jucător, pe Tudor Băluţă. Îl felicit în mod special pentru că la primul meci ca titular la naţională, cu o presiune aşa de mare, împotriva unei echipe extraordinare ca a Serbiei, a arătat o atitudine foarte bună şi a respectat întocmai ceea ce i-am cerut din punct de vedere tactic", a menţionat Contra.

El a menţionat că se aştepta ca gazonul de pe Arena Naţională, recent schimbat, să reziste mai bine în timpul jocului: "E clar că terenul a rezistat cum a putut să reziste. Nu s-a prezentat chiar aşa cum ne aşteptam noi, dar pe acelaşi gazon am jucat ambele echipe. Îmi pare rău că nu am putut să le oferim 3 puncte acestor minunaţi suporteri care au venit în număr foarte mare. Sper ca aceşti suporteri să fie măcar mulţumiţi de sacrificiul băieţilor şi de atitudinea lor".

"Obiectivul este să câştig cât mai multe puncte şi pot să câştig grupa în Liga Naţiunilor. Chiar dacă ar fi fost o înfrângere azi, mi-aş fi dorit să câştig celelalte meciuri şi să câştig grupa. Dar e clar că Serbia e o echipă redutabilă, valoroasă... Şi să faci de două ori egal cu ea nu e de ici, de colo. Mai sunt două meciuri şi chiar dacă Muntenegru a pierdut acasă cu Serbia, orgoliul lor la Belgrad, în retur, va fi destul de mare. Aşa că noi trebuie să ne facem temele cu Lituania şi să vedem dacă la ultimul meci, cel din Muntenegru, avem vreo şansă să ne batem pentru locul 1 sau locul 2", a mai afirmat Contra.

Selecţionerul s-a arătat bucuros că în tribunele Arenei Naţionale s-a aflat şi Gheorghe Hagi, fostul căpitan şi antrenor al primei reprezentative. "Gică Hagi e un apropiat al echipei naţionale, e clar că avea doi jucători despre care ştia că vor juca titulari şi a dorit să îi vadă pe viu într-un meci cu o asemenea presiune. Mă bucur că a venit la meci. Mi-ar fi plăcut să câştigăm acest meci, dar având în vedere circumstanţele este un punct mare", a precizat Contra.

Echipa naţională de fotbal a României a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida cu Serbia, disputată duminică, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa a 4-a a Seriei C din Liga Naţiunilor . "Tricolorii" au evoluat cu un om mai puţin pe teren din minutul 44 după eliminarea lui Gabriel Tamaş.

România, care a remizat cu Serbia şi la Belgrad, 2-2, este neînvinsă în grupă şi mai are de disputat două meciuri, cu Lituania pe teren propriu (7 noiembrie) şi cu Muntenegru în deplasare (20 noiembrie).


AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu