Contra - Se vorbește de vreo 2-3 ani că aș fi pe o listă cu posibili selecționeri, dar nu am primit niciun telefon

Contra - Se vorbește de vreo 2-3 ani că aș fi pe o listă cu posibili selecționeri, dar nu am primit niciun telefon

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Cosmin Contra, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că de 2-3 ani se vorbește că se află pe o listă cu posibili selecționeri ai României, dar până în prezent nu a primit niciun telefon din partea conducerii FRF.

"Sunt vreo 2-3 de ani de când se vorbește că aș fi pe o listă a posibililor antrenori la națională. Nu am primit niciun telefon din partea nimănui de la federație. Dar e normal ca nimeni să nu fie contactat pentru că acum este un antrenor la echipa națională. Și nu ar fi etic să fie sunați alți antrenori. Nu m-au întrebat jucătorii mei despre subiectul ăsta. Le-am interzis și lor și staff-ului să vorbească despre asta. Toată lumea este concentrată pe ce facem la Dinamo", a spus el.

Întrebat ce ar răspunde dacă ar fi sunat și i s-ar oferi postul de selecționer, Contra a răspuns: "Nu știu, dar de la a veni un telefon pentru a discuta cu cei de la federație și până la a semna e cale lungă".

În ceea ce privește îl privește pe italianul Walter Zenga care a declarat că ar antrena și gratis echipa națională a României, Cosmin Contra a afirmat: "Foarte bine, să vină să antreneze gratis. Eu nu antrenez gratis. Nu știu dacă antrenez pe mulți bani, depinde".

În ultima perioadă tot mai mulți oameni de fotbal au solicitat schimbarea din funcție a germanului Christoph Daum, primul selecționer străin al reprezentativei României. De asemenea, spectatorii prezenți, la 1 septembrie, pe Arena Națională, la meciul cu Armenia, i-au cerut demisia selecționerului Christoph Daum, atât la scorul de 0-0, cât și după marcarea golului victoriei României în prelungiri de către Alexandru Maxim. De asemenea, imediat după meciul din 4 septembrie cu Muntenegru, tehnicianul german a declarat că nu depinde de el dacă va rămâne la conducerea României, precizând că nimeni nu e vinovat de eșecul din această campanie.

Presa sportivă vehiculează o listă de posibili înlocuitori ai lui Christoph Daum printre care se numără Cosmin Contra, Dan Petrescu, Gheorghe Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Ladislau Boloni.

Echipa națională de fotbal a României a pierdut orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de selecționata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), la 4 septembrie, pe Gradski Stadion din Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiției.

România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploiești, și cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare. În momentul de față, echipa națională ocupă poziția a 4-a în clasamentul grupei, având 9 puncte, cu 10 mai puține decât liderul Polonia.

România nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială din 1998.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un roi de drone ucrainene a „măcelărit” o importantă bază aeriană rusă, sediul unui regiment de aviație cu bombardiere Su-34

2 Foarte interesante amănunte!

3 Dezvăluiri de-ți stă mintea-n loc despre Coldea în presa din Albania

4 Știați că Egiptul are peste 20 de escadrile cu 5 tipuri diferite de avioane de luptă?

5 Așa o fi?